ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shoppa smart på rean

Hanna Sjöström · 27 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Daniel Lindström, modechef på Café, sonderar terrängen under sommarrean på Solo.

Daniel Lindström, modechef på Café, sonderar terrängen under sommarrean på Solo. Foto: Lotta Imberg


Rata sommarkläderna – fynda snygga höstkläder under årets sommarrea i stället

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Imberg

Årets sommarrea smygstartade redan förra veckan. Och är man smart kan man fynda riktigt bra saker till sin höstgarderob. För man ska tänka framåt just nu, menar Cafés modechef Daniel Lindström. – Strunta i badbyxor och sådant som du vill ha nu i sommar. Satsa i stället på bra basplagg som håller även under hösten, säger han.

MYCKET BRA HÖSTKLÄDER Eftersom våren var ganska kall (läs: vintern var jobbigt lång) finns det mycket bra vårjackor kvar som nu reas ut. – Nu har man en jättebra chans att fynda en trenchcoat. Förra året tog Filippa K:s trenchcoats slut redan i februari. Från årets kollektion finns de fortfarande kvar, säger Daniel Lindström. Det kanske känns lite skumt att plocka på sig trenchcoats och svarta cardigans mitt i sommaren, men de är fortfarande heta i höst. Detsamma gäller den dubbelknäppta kavajen. – Har du inte vågat tidigare ska du testa nu. Välj en neutral färg som svart eller grå.

SKINNJACKOR BRA Skinnjackor är också ett bra reaplagg. Svarta i bikermodell är klassiska och håller länge. Har man is i magen kan man vänta tills rabatten är uppe i 50 procent. Kände du dig inte redo för chinos i våras, har du en ny chans nu. – Chinos är grejen! Och det kommer mer och mer. Det finns ganska många kvar från vårkollektionerna. Kolla in beigea Dockers. 

MARINT LEVER KVAR Det marina temat lever också kvar något i höst, med vita jeans och randiga t-shirts. – Ett viktigt råd är att ta sig tid att prova plaggen, trots att det är stressigt i butikerna när det är rea. Ofta är det dåligt med bytesdagar, eller inga alls på reaplagg, och det är onödigt att köpa något som sedaın inte visar sig passa, säger Daniel Lindström.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro