ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shoppingsimulator för tjejmiddagen

Johanna Ohlson · 19 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Anna Jonsson har hyrt en lagerlokal för att kunna husera alla spel. Hon har tänkt på shopping när hon formgett spelet. Kartongen är tänkt att se ut som en presentpåse.

Anna Jonsson har hyrt en lagerlokal för att kunna husera alla spel. Hon har tänkt på shopping när hon formgett spelet. Kartongen är tänkt att se ut som en presentpåse. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Om du älskar att shoppa men plånboken gapar tomt finns nu ett nytt sätt. I brädspelet "The urban jungle" är kunskap valutan.Mode, film, musik och tv. Det är ämnena du måste ha koll på för att bli en vinnare i spelet, en riktig urbanista. För varje rätt svar får du poäng som du kan handla för. När en av spelarna skaffat sig alla prylar är spelet slut. Men det är inte först som är bäst.– Den som har skaffat sig den dyraste garderoben när spelet är slut är den som har vunnit, säger spelets skapare Anna Jonsson från Göteborg.

Idén till spelet fick hon när hon jobbade i en modebutik. Hon stod och pratade mode hela dagarna och kände till slut att det behövdes ett nytt forum. Inte en blogg eller en tidning utan något man kunde umgås kring.– Min sambos familj har alltid varit brädspelsfantaster så det kändes naturligt. Sen utvidgade jag idén med fler ämnen.

The urban jungle är ett kunskapsspel fast inte inom de klassiska allmänbildningsområdena.– Jag ville ha ett spel där man inte behövde veta vem som vann en boxningsmatch 1953 eller kunna hela historieboken.

Själv tycker hon att det är konstigt att ämnen som mode, film och design har så låg status som ämneskunskaper. Men hon tror det är på väg att förändras.– Mode håller på att bli allmänbildning. Nu kan man läsa det på högskolan.

Frågorna i spelet har olika svårighetsgrad men reglerna är enkla. – Man ska kunna ha tjejmiddag med lite vin och ändå fatta, säger Anna Jonsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro