ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shrek är fortsatt trogen HD DVD

Aron Andersson · 28 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Dreamworks som gett ut Shrek-filmerna fortsätter stödja det "döda" formatet HD DVD. 

Dreamworks som gett ut Shrek-filmerna fortsätter stödja det "döda" formatet HD DVD.  Foto: Scanpix / Montage Metro Teknik


klar

Artikellänk är kopierad

FORMATSTRID. Dreamworks Animation som bland annat producerat Shrek-filmerna fortsätter att stödja HD DVD trots att tillverkaren Toshiba har övergett formatet. Filmbolagets vd Jeffrey Katzenberg har bekräftat att de i augusti förra året tillsammans med Paramount fick en stor summa pengar för att släppa sina filmer på HD DVD.

Hur mycket pengar det rör sig om vill han inte uttala sig om men New York Times har tidigare rapporterat att det var närmare 150 miljoner dollar.

Att Toshiba från och med slutet av mars kommer att sluta producera spelare för sitt format betyder dock inte att Dreamworks tänker sluta släppa filmer.– Vi har ett partnerskap med Toshiba och en skyldighet att följa det, säger Jeffrey Katzenberg till Reuters.– Det ligger på Toshiba att säga vad nästa steg ska bli, fortsätter han.Att Paramount kunnat bryta från kontraktet ryktas bero på att avtalet slutade gälla, på grund av en klausul, när Warner Brothers övergick till Blu-ray.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro