ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sickan Carlsson är död

TT · 2 Nov 2011
Uppdaterad 2 Nov 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En av 1900-talets mest kända svenska filmstjärnor, Sickan Carlsson, har avlidit. Det uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.

Sickan Carlsson, född 1915, var under ett kvartssekel en av svensk films mest populära aktriser. Hon var även en uppskattad radio- och revyartist.

– Hon var den glittrande, glada Sickan. En slags svensk Doris Day, säger programledaren Stefan Wermelin på Sveriges Radio.

Hon inledde sin karriär i radio redan i tioårsåldern. Filmdebuten kom 1932 med "En stulen vals" och sedan följde ett 50-tal filmer innan hon lade filmkarriären på hyllan med "Charlotte Löwensköld" 1979. Mest känd är hon kanske för sina filmkomedier med Hasse Ekman på 1950-talet. "Sjunde himlen" och "Med glorian på sned" är några av titlarna.

– Hon såg väldigt präktig ut. Man vet att det är hon som är hjältinnan, som i "I sjunde himlen" av Hasse Ekman. Hon gjorde trevliga filmer, man väntar sig inte att det ska bli ångest, säger Stefan Wermelin.

Sickan Carlsson blev 96 år.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro