ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SID 3: Glasögontrenden

Stockholm Ann Hagman · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kraftiga, stora, iögonfallande. I höst ska glasögonen synas. De ska dessutom vara "retronördiga" – så det handlar om att våga. – Vill du vara riktigt trendig, kör på nördlooken. Lite professorsstuk med kolsvarta skalmar som verkligen syns, säger Vecko-Revyns chefredaktör och modekännare Ebba von Sydow, som i dag ska utse Årets glasögonbärare tillsammans med herrmodeexperter från tidningen King och en glasögonexpert från Blic Optic. Ebba von Sydow talar om en glasögonvåg i modevärlden. I modereportagen bär modellerna glasögon och StureOptikern i Stockholm har fått ett uppsving av kunder som köper glasögon utan styrka – bara för att det är en snygg och trendrätt accessoar. – Vi säljer glasögon med kraftiga bågar och mycket färger. Glasögonen får synas mycket mer än tidigare, säger Anna Carin Tauson, som är chef i butiken vid Stureplan. Det senaste hos StureOptikern är Tom Fords bruna, runda och djupa brillor. Och lila, röda och orange plastbågar, gärna med mönster på skalmarna. Gucci har till och med placerat en guldig geting på bågen. Dessutom finns flera varianter på riktiga "gubbglasögon" i svart och runda glasögon i pilotmodell. ANN HAGMAN – Ryckcitat: "Lite nördkänsla ska det vara. Överhuvudtaget är det coolt med retronördiga detaljer, vi ser till exempel fotomodeller med tandställning..." Ebba von Sydow om stilen som präglar glasögonmodet.

Tillägg: Sex finalister tävlar i dag om titeln "Årets glasögonbärare" i en tävling som för första gången arrangeras i Sverige av Specsavers i samarbete med Veckorevyn. Vinnaren går vidare till en internationell tävling i London. Finalisterna är (BILDER FINNS): Anna-Maria Insulander 19, från Enköping, Ellen Runngren, 19 år, Enköping, Pierre Frennesson, 28 år, Linköpng, Charlotte Engström 18 år, Göteborg, Ulrika Eriksson, 23 år, Malmö, Linda Harritz, 28 år, Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro