ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SID 3 till fredag: I höst ska det vara bobbat

Stockholm Ann Hagman · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hårförlängning sliter på håret – och är dessutom inte längre inne. Titta bara på TV-aktuella Carolina Gynning och stilikonerna Victoria Beckham och Paris Hilton: Alla har låtit de förlängda lockarna falla. En nödvändig åtgärd måhända, eftersom även stjärnors hår bör bli slitet av extentions och sommarsol – men följden blir alltjämt: Nu är det bobbat hår som gäller. – När man har haft extensions känner man sig hemskt tunnhårig, eftersom kontrasten blir så stor när man tar bort dem. Dessutom kan håret bli lite tunnare än tidigare, eftersom det alltid sliter lite när man byter. Konsekvensen av extensions är också att man inte har kommit åt hårets riktiga toppar på väldigt länge, säger Mirre Hammering, frisör i Stockholm och tidigare deltagare i Robinson. Då är det klokt att klippa en uppklippt och graderad pagefrisyr, vilket ger ett runt och mjukt intryck. Kortare bak och längre hår fram gör att det inte känns så naket för den som är van att vara långhårig. – Nästa steg blir ännu mer 20-talsinspiration. Gärna bobbat hår i bruna nyanser istället för mycket färg och luggar med lite vågor, säger Mirre Hammerling. Hon påpekar att hårtrenden går hand i hand med resten av modet. – Man ser ju nu, det är tweed, pennkjolar och bolero. Och det är ju inte snyggt med långt hår över boleron. Till den passar bobben bra så att man ser linjerna. ANN HAGMAN

Bilder (Det finns både före och efter bilder): • Carolina Gynning hade långa blonda lockar – tills hon anammade pagemodet inför programledarpremiären. • Mirre Hammerling om Emma Andersson: "Emma Andersson var nog egentligen den som klippte sig först, tror jag. Men hon har ju mer lockigt hår som är klippt rakt av, hennes frisyr är inte lika vinklad som Victoria Beckhams". • Mirre Hammerling om Posh Spice: "Victoria Beckhams frisyr är ursnygg! Och när en frisyr blir lyckad på en känd person blir det alltid en trend för att andra blir inspirerade" • Inga nya trender går Paris Hilton förbi. Självklart har även hon skippat det där med hårförlängning.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro