ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SIdan 3 - Shortsens vara eller icke vara

Stockholm Christofer Ahlqvist · 10 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu när temperaturen ligger runt trettio grader och solen steker är det dags för sommarens hetaste diskussion – shortsen vara eller icke vara på manliga ben. Ska du visa dina lurviga ben eller trotsa hettan och svettats i långbyxor. Debatten har dels pågått på de stora mediernas kultursidor, dels diskuterats på trendiga livsstilsbloggar – kortbyxorna både hyllas och sågas. Enligt Cafés modechef Daniel Lindström är det helt okej för en man att bära shorts sommaren 2006. – Självklart kan du bära shorts, egentligen funkar alla slags plagg vid alla tillfällen om de sitter snyggt och är av rätt material. Även inne i stan? – Badbyxor och surfshorts går bort i stan, men med ett par välsittande shorts tillsammans med en snygg piké eller en utanpåskjorta (slutar precis nedanför midjan och stoppas inte in i byxorna) funkar det utmärkt. Skjortan är också ett svalt och stilligt alternativ till en t-shirt. För Per Westergren som jobbar med marknadsföring är shortsen en självklarhet om det är varmt. – Jag bär shorts ofta, även när jag jobbar som i dag, men det beror givetvis på vilka jag ska träffa. Om det är folk på en reklambyrå bär jag kortbyxor men vid ett möte med någon vd väljer jag något annat. De flesta som Metro talar med verkar annars vara överens om att shorts hör till semestern. – För mig är det ett sätt att visa att jag är ledig, säger Mattias Almgren som arbetar som analytiker. Om jag jobbar bär jag inte kortbyxor. Att klä sig snyggt i shorts kräver mer känsla för att matcha plaggen än om du bär byxor, anser Daniel Lindström men tycker att kortbyxorna i vissa fall kan funka i mer uppklädda sammanhang, exempelvis tillsammans med en matchande kavaj. Finns det något tillfälle när shorts är helt fel? – Det är väldigt svårt att matcha kortbyxor med slips och fluga … så på en bankett ska man nog välja ett längre alternativ.

Ta med puff till modesidan som handlar om tenniskläder (och shorts!), typ: så klär du dig snyggt i shorts.

Citat ”Det har varit en ensam sommar, men när jag lämnat lägenheten har det varit i sällskap av mina rutiga shorts” Björn af Kleen i Expressen

Citat ”Shortsen är naturligtvis det fulaste plagget. Och samtidigt sommarens och alla somrars intressantaste plagg.” Bengt Ohlsson i DN på stan

Bilder Pappa och son – Är det sol ute och jag är ledig är det shorts som gäller, säger Christer Hedlund, 42, Sollefteå. – Jag bär shorts under hela sommaren – om det inte regnar, säger Krill Hedlund, 11, Sollefteå.

Per Westergren: Mannen med räls i handen och Helly Hansen-shorts

Mattias Almgren: Mannen med paraply i handen, vita shorts och Lacoste-piké.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Christofer Ahlqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro