ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sidan 6 måndag: Efter alla smällar: nu kan Stasse få en Guldbagge

Stockholm Peter Lindholm · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Anastasios "Stasse" Soulis Ålder: 20 år Yrke: Skådespelare, pluggar just nu filmkunskap. Familj: Pappa från Grekland och mamma från Finland. Bor: På Gärdet i Stockholm. Favoritskådespelare: Kevin Spacey, Al Pacino och Johnny Depp. Favoritfilm: "De misstänkta" från 1995. Aktuell: Kan få en Guldbagge i dag för Bästa manlige skådespelare efter insatsen i filmen "Underbara älskade".

CITATRUTA "Han ska ha stryk den jäveln, haha. Nä, jag tycker väldigt mycket om Stasse. Jag vet inte vad vi har för slags relation egentligen, men vi är oerhört trygga med varandra. Han får slå tillbaks i "Underbara älskade", och det skedde helt utan protester från mig. Jag sa: "Slå rätt hårt, Stasse". Michael Nyqvist om Anastasios Soulis

Han har fått stryk av Michael Nyqvist två gånger. Men nu har han fått sin hämnd. Det är Anastasios "Stasse" Soulis och inte den stora filmstjärnan som kan få en Guldbagge för insatsen i "Underbara älskade". Stasse spelar Jonas som bär på en stor sorg efter att ha förlorat sin mamma och en bror i en bilolycka. - Ärligt talat var jag mer säker på att Micke skulle få nomineringen och inte jag. Men självklart är det väldigt kul. Jag är ju ganska ung, så det här är en stor grej för mig, säger Stasse. Han fyllde 20 år för två veckor sedan, men är redan något av en veteran som medverkat i filmer som "Den bästa sommaren","Alla älskar Alice" och "Emma och Daniel - Mötet". Michael Nyqvist spelade hans pappa för första gången för sex år sedan. - Det känns som vi har någonting extra som gör att det känns bra att spela far och son. På många sätt ser vi också väldigt lika ut också. Han har själv sagt det: "När jag var i din ålder såg jag ut som du".

Han skrämde dig rejält första gången ni spelade mot varandra? - Ja, jag var 13 år när vi spelade in "Hem ljuva hem", som handlar om en man som misshandlar sin fru och barn. Jag hade fått intrycket av att Micke var en skön kille och förstod inte riktigt skillnaden mellan honom och hans rollfigur. Och inte blev det blev det bättre av att han var så jävla inne i sin karaktär. Micke mådde ganska dåligt av att se hur rädd jag blev och har bett ursäkt många gånger för det.

När kände du själv att du själv kunde gå in lika mycket i en roll? - Första gången jag kände att jag var kapabel till det var faktiskt i "Underbara älskade". Tidigare har jag sett mig själv som barnskådis. Jag hade varken erfarenhet eller den direkta talangen för att jag skulle kunna se mig själv som en seriös skådespelare. Men jag har lärt mig för varje inspelning.

Micke jämför dig med Westlife. Du är något av en tjejidol med fansajt på nätet. - Ja, haha. Jag har sett den, jättegullig faktiskt. Jag har nog fått en slags image av att vara den blyga lilla grabben. Jag får väl försöka spela mördare snart, ha ha. Men jag har inga problem med det. Det är ju ändå så att de sett vad man gjort, tagit till sig det och de tycker om det.

Vad får vi se dig i nästa gång? - I den kommande Beckfilmen "Det tysta skriket". Det är en jätteliten roll, men det var väldigt spännande eftersom det var en ny sorts roll för mig. Jag är lite åt gangsterhållet, en tuff grabb i 16-17-årsåldern som slår ner folk och håller på.

Har du några andra intressen än film? - Wrestling! Det är världens mest missuppfattade konstform. En sport med atletiska grabbar, samtidigt som det är lika mycket våldsam teater med kärlek, svek, hat och lögner.

Har du testat själv? - En och annan gång har jag gjort det med mina polare, så av erfarenhet vet jag att det gör ont.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro