ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sidan 6 måndag: Lisa hittar jobbet (Urban Brådhe har plåtat)

Stockholm Peter Lindholm · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Namn: Lisa Hemph. Yrke: VD för Workey. Ålder: 27 år. Bor: På Söder i Stockholm. Familj: Sambo. Aktuell: Årets hetaste kvinnliga nätentrepenör, enligt Internetworld.

Lisa Hemph har utsetts till landets hetaste kvinnliga nätentrepenör av tidskriften Internetnetworld. Varför får man egentligen veta först inom två veckor, då www.workey.se lanseras. Det är en sajt som ska samla Sveriges alla lediga jobb på ett ställe. Lisa kanske inte fixar drömjobbet åt dig, men ska till att du åtminstone får reda på att det är finns.

Hur lyckades du få en topplacering på listan över landets hetaste nätentrepenörer? Workey.se har ju inte öppnat än? - Internetworld har fått testa vår portal. De har haft en testversion och sett vilka funktioner vi kommer att få, hur man filtrerar sina sökningar, hur marknaden ser ut och så.

Hur fungerar det? - Det är som sökmotorn Google, fast för jobb. Vi listar alla jobb som finns lediga i hela Sverige. Vi läser av över 120 sajter och kommer säkert att ha 45 000 jobb när vi startar. Utöver detta har vi också integrerat "Google maps", så man väldigt snabbt ska få en blick över var jobbet ligger någonstans. Vi jobbar faktiskt med samma teknik som Google, artificiell intelligens som gör att allting blir bättre och bättre ju mer den används. Affärsmodellen är också densamma som för Google, med sponsrade platsannonser och länkar, vilket innebär att man betalar om man vill bli listad högt upp.

Jaha, så alla trista arbeten, som ingen vill ha, kommer alltid att ligga i topp? - Ja, men bara om man söker efter dessa jobb, alltså efter själva jobbtiteln. Om man som arbetsgivare vill ligga överst visar man att det finns lediga platser - och det kan aldrig vara negativt för en arbetssökande. Men vi listar ju alla jobb, oavsett om man betalar eller inte. Du får en snabb överblick och dessutom ett mail om drömjobbet dyker upp. Framöver kommer vi att kunna erbjuda det via sms också.

Vilka är det som står bakom Workey? - Vi är två grundare, två som äger bolaget. Jag själv är beteendevetare i grunden och har tidigare arbetat inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Min medarbetare, Simon Christoffersen, har en liknande bakgrund. Vi brinner verkligen för rekrytering och bemanning.

Kan man verkligen brinna för det? - Ja, man kan brinna för bemanning och man kan brinna för att det ska bli enklare. Som det är nu är det ett heltidsjobb att söka jobb.

Hur har du själv hittat dina jobb tidigare? - Det är lite olika, men jag tror det var via arbetsförmedlingen som jag kom in på bemanningsföretaget Uniflex (specialiserat på industri, lager och kontorspersonal).

"Less work more jobs" lyder Workeys slogan. Att den är på engelska antyder om en expandering. - Min kollega dansk och vi kommer att gå ut på den svenska och danska marknaden samtidigt. Innan året är slut kommer portalen att lanseras i hela Norden. Och därefter kommer vi att gå vidare, nästa projekt är att samla alla jobb i hela EU.

Kommer ni att bli rika på det här? - Det får framtiden utvisa, haha. Jag tror det finns enorma möjligheter, så vi har i alla fall väldigt positiva förväntningar.

Fotnot: Lisa Hemph och Workey hamnade på tredje plats när Internetworld rankade landets 25 hetaste nätentrepenörer. På första plats kom Tablefinder, ett bokningssystem för restauranger, skapat av Anders Fredriksson och Tomasz Matuszczyk. På andra Jan-Erik Solem med Polar Rose, bildernas motsvarighet till Google.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro