ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

sidan 6: Pia Johansson. Glad att vika ut sig

Stockholm Peter Lindholm · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pia Johansson. Glad att vika ut sig

Namn: Pia Johansson Ålder: 46 nästa månad. Familj: Katterna Agape och Eucharisto. Bor: På Söder i Stockholm. Aktuell: Som en av årets Kalenderflickor, i TV4:s "Parlamentet", i P1:s "På minuten", i "En fröjdeful jul" på Stockholms stadsteater som har nypremiär nästa lördag, i årets julkalender "LasseMajas detektivbyrå" samt i filmen "Göta Kanal 2 - Kanalkampen", som får premiär på juldagen.

Pia Johansson är bokstavligen grädden på moset i 2007 års utgåva av "Svenska kalenderflickorna". Hon poserar nämligen i bara trosor och gräddbakelser. Men som Fröken April lurar hon förstås betraktaren. Det är ingen riktig grädde utan raklödder. För de allra flesta är den mångsysslande skådespelerskan mest känd från det blåa laget i tv-programmet "Parlamentet", där hon gestaltar en politiker som har Margaret Thatcher som förebild. Men hallå! Skadar inte det här utviket din trovärdighet som parlmentsledamot? - Tvärtom! Det stärker den. På vilket sätt då? - Skandaler är alltid bra för en politiker, det har vi ju sett. Men det här egentligen inte någon skandal, det är ju faktiskt för någonting bra, för genusforskningen. Metrologen Tone Bekkestad sattes i karantän efter sitt utvik i Slitz. Hon arbetar för samma tv-kanal som du. - Men hon visade ju tuttisvårtan och det var där man drog gränsen, tror jag. Det är något som är väldigt farligt. Jag visar två hallon som sitter på lite rakskum. Du visar ändå mer hud henne. - Vad är det som är så farligt med det? Jag har varit naken på mitt jobb på teatern också. Helt naken, i en föreställning som handlade om cancer och där jag dog på slutet. Men visst, egentligen är jag lite för ung för att vika ut mig, jag tycker att man ska vänta tills man fyller 50. Varifrån fick du idén till den här bilden? - Den kommer från Lena Endre och Gunilla Röhr. I en show på scenskolan gjorde de en gång en sketch där de kom in och dansade insmorda i raklödder. Och det var en kamp mot tiden att de skulle hinna dansa klart innan raklöddret föll bort från kroppen. Sedan är det också lite inspirerat av gamla, glada och gulliga 50-talspinuppor. Man är så sällan glad när man visar upp sig i dag. Man ska vara förförisk eller sexuell - och det vill inte jag. Jag tycker att man ska vara glad och stolt över den kropp man har. PETER LINDHOLM

"Svenska kalenderflickorna" ges ut för tredje året i rad av 1,6 miljonerklubben, som verkar för kvinnors hälsa. Kalendern säljs till förmån för Centrum för Genusmedicin på Karolinska institutet. 14 kändisarna som viker ut sig i år är. Det är Bondbrudarna Maud Adams och Britt Ekland, skådespelarna Harriet Andersson, Beatrice Järås, Pia Johansson och Anna-Lena Brundin, författaren Viveca Lärn, sångerskorna Gladys Del Pilar och Cyndee Peters, musikern Monica Dominique, kocken Alexandra Zazzi, Mjölkfrämjandets chef Ingela Stenson, PR-konsulten Dominika Peczynski (känd från Army of Lovers) samt fd nattklubbsdrottningen Alexandra Charles, grundare av 1,6 miljonerklubben.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro