ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SIDANSEX/Mauro Scocco

Stockholm Josefin Michanek · 12 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mauro Scocco Ålder: 44 år Yrke: Artist och låtskrivare Bor: Lägenhet på Östermalm i Stockholm Familj: Sambo och ettårig dotter Aktuell: Albumet ”Ljudet av tiden som går” och samlingsboxen ”Saker som jag gjort” (bok med texter och noter till 53 låtar + 3 CD-skivor) släpps 28 mars.

Mauro väljer tre Scocco-favoriter - ”Tvärs över mitt hjärta”. Den associerar jag med en period av mitt liv som haft stor betydelse för mig. - ”Långsamt farväl”. Tycker att jag fick till en perfekt känsla av det jag ville förmedla. - ”Hel igen”. En väldigt personlig låt.

Ratata, Sarah och melankoli - ingredienser som gjort Mauro Scocco till en självklar del av den svenska musikvärlden. Nu har det blivit dags att summera karriären som inleddes med Ratata i början och 80-talet - i slutet av mars ges samlingsboxen ”Saker som jag gjort” ut. Samtidigt släpps ett sprillans nytt album med titeln ”Ljudet av tiden som går”. Kan du beskriva den nya skivan lite kort? – Det är en akustisk lågmäld skiva med viktiga texter. Texterna har jag verkligen lagt krut på. Det är en riktig hörlursplatta. Sedan förra albumet har du blivit pappa. Hur har det förändrat dig? – Det har varit en omvälvande upplevelse får man säga. Tidigare har mina önskningar styrt mitt liv, jag har levt väldigt fritt och inriktat på mina behov. Men nu är det någon annan som är chef. Hur är din dotter som chef? – Hon är rolig så det är ingen fara. Men perspektivskiftet har varit intressant. Man ser världen lite genom nya glasögon med barn och att gå igenom den här resan ger en annan respekt för livet och hur skört det är. Man kanske visste det innan men nu känner man det mer i hjärtat. Du har valt ut ett femtiotal sånger till samlingsboxen som kommer med noter. Hur har urvalsprocessen fungerat? – Det har varit plågsamt. Jag hade gärna sett att boken var dubbelt så tjock men det tyckte inte förlaget. Självklart var att ha med låtar som många efterfrågat för att kunna framföra på bröllop och begravningar. Det har ryktats om att du skriver en roman. Stämmer det? – Jag har försökt men Jante blev för tung på axeln. Så nu ligger den i byrålådan. Vad handlade den om? – Om en man, en karriärmänniska, som är helt sönderstressad och bara lever för sitt arbete. Du har själv varit med om att bränna ut dig. Har du något råd till andra för att undvika det? – Lyssna på varningssignalerna, annars kan det sluta med panikångest som det gjorde för mig. Hur kom du tillbaka? – Fyra år i terapi och ett annat sätt att prioritera vad som är viktigt. Har du något drömprojekt för framtiden? – En duettskiva där jag kunde blanda stilar och artister vilt vore kul. Tänk att ha Freddie Wadling och Carola på samma platta. Till sist, av ren nyfikenhet, är det en inköpslista du har skrivit på handen? – Ja (skratt). Det blev lite hastigt. Måste komma ihåg att köpa mjölk, bröd, bananer och äppeljuice till dottern.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro