ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Siemens en dröm för unga arbetssökande

Karolina Skoglund · 14 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
Josefin Palmgren, 23, student, Stockholm: – En våt dröm för alla som jobbar är väl att någon gång hamna på Google. Det känns som att det är ett eget samhälle.  Lite sektliknande men lyxigt. 

Josefin Palmgren, 23, student, Stockholm: – En våt dröm för alla som jobbar är väl att någon gång hamna på Google. Det känns som att det är ett eget samhälle.  Lite sektliknande men lyxigt.  Foto: Henry Lundholm


Nordens ekonomi- och ingenjörs-studenter har enats. Revisionsbyråer och konsultbolag är hetast att jobba för just nu. Det visar en undersök-ning från branding-företaget Universum.

klar

Artikellänk är kopierad

En kreativ arbetsplats med möjlighet till utveckling och utbildning i yrket. Det är vad majoriteten av Nordens ekonomi- och ingenjörstudenter suktar allra mest efter just nu, enligt en färsk undersökning från företaget Universum. 

Och de företag som lyckats matcha önskelistan bäst är revisionsbyrån Ernst & Young respektive Siemens.

– Jag är stolt över resultatet och tror att det handlar mycket om de många karriärvägar som finns hos oss. Vi arbetar väldigt mycket med att just skapa och erbjuda utmaningar, säger Agneta Strandberg, HR-chef på Ernst & Young. 

Enligt undersökningen handlar placeringarna till stor del om en medveten strategi från företagens sida. En hög närvaro på universiteten i kombination med anpassad kommunikation och erbjudanden om vidareutbildning inom företaget, är framgångsreceptet. 

– För att en ung student ska välja en arbetsgivare som sitt ideal är företagets kultur och det personliga mötet avgörande, säger Claes Peyron, Norden- och Östeuropachef på Universum.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro