ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Signe, 6, sålde kakor – skänkte pengarna till flyktingar

Hugo Ewald · 7 Sep 2015
Uppdaterad 8 Sep 2015

Foto: Privat


Sexåriga Signe och hennes mamma Kajsa Carlstedt ville bidra till att hjälpa flyktingar. Så de bakade kakor tillsammans som de sedan sålde till grannarna i Linköping. Alla pengar gick till FN:s flyktingorgan UNHCR.

klar

Artikellänk är kopierad

Den senaste veckan har fyllts av ett nyvaknat intresse för att hjälpa de flyktingar som flyr från Syrien. I Stockholm samlades till exempel 15 000 personer för en manifestation under söndagen. Många av initiativen är mycket mindre, men inte mindre viktiga för det. Förra veckan satt 34-åriga Kajsa Carlstedt i Linköping med sin syster, och tillsammans med sina barn kom de fram till att de på något sätt ville hjälpa flyktingarna, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Vi tänkte att barnen kanske ville baka så jag frågade min dotter Signe om hon ville hjälpa till med det som händer i världen. Så vi höll på hela förmiddagen igår och bakade, packade kakor och skrev en skylt och allt, säger Kajsa till Metro.► LÄS MER: Välkomna till Sverige – tusentals på plats på flyktingmanifestationen Så sexåriga Signe gick runt i kvarteret, knackade på hos grannarna och sålde kakor. Hon klarade det själv, även om mamma Kajsa gick i bakgrunden. – De allra flesta var väldigt positiva och tyckte att det var ett bra initiativ. Sedan var det några som tackade och stängde dörren, det var nog varken jag eller Signe medvetna om att någon skulle göra, säger Kajsa. Totalt fick de ihop 400 kronor som de skänkte direkt till FN:s flyktingorgan UNHCR. Kajsas syster och hennes barn kunde inte vara med när Signe knackade dörr, men lyckades under måndagen själva samla in drygt 500 kronor på samma sätt. De planerar även att baka en ny omgång kakor och sälja i ett annat område. – Hon var väldigt tålmodig och var ute i spöregnet igår. Hon var jättestolt och tyckte det var jätteviktigt. Hon är väldigt omtänksam och ville inte ens smaka någon av dem eftersom hon skulle sälja dem, säger Kajsa till Metro.► LÄS MER: 11 000 islänningar på Facebook: Vi kan ta emot varsin flykting

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro