ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sigrid: Jag är ruskigt dålig i sängen”

Anneli Sandberg · 22 Mar 2012
Uppdaterad 20 Jan 2014

Foto: Urban Brådhe


Sigrid Bárány är en av finalisterna i "Sveriges mästerkock". I tuffometro berättar hon om varför hon älskar burlesk, hur bra hon är i sängen och vem i juryn hon är rädd för.

klar

Artikellänk är kopierad

I presentationen till ”Sveriges Mästerkock” så säger du att du älskar sex och i trailern spelar du på det. Varför var det viktigt för dig att skylta med den sidan av dig själv?– Det var viktigt för att i ett sånt här program vill man lära känna personen så mycket som möjligt för att koppla ihop det med den mat den personen lagar. Det är en viktig del av mig. Jag ville inte censurera mig utan ville visa den oklippta varianten. 

Vem är minst värd att vinna ”Sveriges mästerkock” av de som är kvar?– Det är en omöjlig fråga att svara på. Under tävlingens lopp blev det så tydligt att alla som klarat sig så långt är jämbördiga och duktiga. Alla har en gedigen kunskap men några luckor som man sen faller i om den utmaningen kommer. Men alla är ju värda att vinna. 

Pest eller kolera: Aldrig mer laga mat eller aldrig mer ha sex?– Då väljer jag att aldrig mer laga mat, det finns ju restauranger så jag kan i alla fall äta. Jag kan inte tänka mig att det finns någon vettig som skulle välja bort sex. 

Vem i juryn är du mest rädd för?– Per Morberg. När han sätter igång i köket så flyger det pepparkvarnar, flaskor, knivar och andra tunga objekt. Man kan komma emellan och förlora en lem. Han är som en välvillig naturkatastrof och det gäller att inte vara i vägen. 

Du älskar burleskklubbar. Har du klätt av dig på scen nån gång?– Nej, jag älskar visserligen att bjuda på skinka men det ska helst vara på någon annans. Jag älskar burleskklubbar för att folk tar ut svängarna med sina uttryck och kostymer och det skapar sån härlig stämning. Det är glädje och öppenhet. 

Vilken mat är bäst att använda i sängen?– Med en rejäl fläskbog under huvudet så sover man den rättfärdiges sömn. Fläsk är kärlek och tryggt. 

Vad betyder följande två ord i köket? 1. Blondera 2. Slaka – Slaka vet jag, det är när man häller varmt vatten på till exempel kål för att den ska mjukna. Men blondera vet jag inte.

Svar: 1. Steka på svag värme i lite matfett så att livsmedlet mjuknar och får en aning färg. 2. Att hälla kokande vatten på livsmedel, oftast vitkål, för att det ska bli mjukt.

Du framstår som passionerad. Hur bra är du i sängen på en skala 1–10?– Jag är ruskigt dålig i sängen. Det är därför jag måste laga mat till mina karlar hela tiden. Varför tror du jag blivit så bra på det här? Jag är en tvåa kanske, men de brukar i alla fall uppskatta fläskbogen under huvudet. 

Vad är det värsta som har hänt under inspelningarna som vi inte har fått se?– Det var nog när det blev strömming över efter en utmaning och Leif Mannerström ställde sig och stekte upp det till tv-teamet. Och vi fick inget! Det luktade strömming överallt och det var smärtsamt. Jag kan fortfarande vakna på natten och gräma mig. Jag kommer aldrig mer att se på en strömming på samma sätt. 

Vem i juryn är bäst kock? – Jag upplever Markus (Aujalay) som den mest tekniskt säkra och visionära kocken men när jag äter Leifs mat så blir jag både förälskad, förbannad och gråtfärdig. Det är så absurt, överjordiskt gott så jag väljer Leif av den anledningen.

LÄS MER: 

Markus Aujalay hyllar Loreens syster i ”Sveriges mästerkock”

De gjorde matkarriär i ”Sveriges mästerkock”

Morbergs egna ord om avhoppet

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro