ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sillsallad med sparris

Menyse.com · 17 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Färsk sparris passar fint ihop med pumpan och sillen.

Färsk sparris passar fint ihop med pumpan och sillen.


klar

Artikellänk är kopierad

6 bufféportioner

Ingredienser:

500 gram rensad pumpa12 st färska gröna sparrisar0,5 dl olivolja220 gram matjesillSalt och pepparTillagning

1. Skala och kärna ur pumpan. Skär i små bitar. Skiva sillen. Ansa sparris och skär i stora bitar.

2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek pumpa och sparris tills pumpan mjuknat. Salta och peppra lätt. Dra åt sidan och låt svalna. Blanda med sill.

Sill med broccoli

Ingredienser

4 portioner500 gram broccoli1 st stor morot1 st citron1 dl olivolja200 gram matjessillSalt och pepparTillagning1. Ansa och dela broccolin i små buketter. Skala och skiva morot tunt. Finhacka dill.

2. Lägg broccoli, morot och dill i en bunke.Pressa över citron. Tillsätt olivolja. Salta och peppra lätt. Låt stå i minst 1 timme.

3. Lägg upp i glas och toppa med sill.

Sillsallad med sötpotatis

Ingredienser till 6 bufféportioner

600 gram färsk brysselkål500 gram sötpotatis0.5 st citron2 msk olivolja200 gram inläggningssill25 gram rucola200 gram crème fraicheSalt och pepparTillagning1. Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.2. Skala sötpotatis och skär i små bitar. Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.3. Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja. Salta och peppra (tänk på att sillen är salt). Pressa över citronjuice. Blanda.4. Skär sillen i bitar. Toppa salladen med crème fraiche och sill.

Hemlagad julsnaps

Ingredienser

35 cl okryddat brännvin1 kanelstång 10 cm8 kryddnejlikor8 kardemummakärnor15 cm apelsinskal (zest)3 tsk socker

Tillagning1. Häll socker, kanel, nejlikor, kardemumma och apelsinskal i en flaska brännvin.2. Skaka flaskan så att sockret löser sig och låt det stå i några dagar. Smaka av.3. Sila upp snapsen i en serveringsflaska.4. Servera snapsen väl kyld.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro