ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Silver Snipers sköt sig till vinst efter ruggig drömcomeback

Erik Glanell · 21 Maj 2018
Uppdaterad 21 Maj 2018
Ett lyckligt Silver Snipers firar segern mot finska Grey Gunners.

Ett lyckligt Silver Snipers firar segern mot finska Grey Gunners. Foto: Lenovo


Seniormötet i Helsingfors blev dramatiskt. Trots en usel start lyckades svenskarna, med Per-Arne "YoungGun" Idenfors i spetsen, kämpa sig till en vinst.

klar

Artikellänk är kopierad

Det såg allt annat är bra ut för de svenska seniorerna i Silver Snipers i inledningen av matchen mot finska gelikarna i Grey Gunners under lördagen.

Det episka bataljen tog plats på Dust 2 och för enkelhetens skull hade kartan reducerats ner till att bara handla om a-sajten.

Finländarna hade en slipad taktik som antiterrorister och höll alla nödvändiga vinklar på ett imponerande vis. Silver Snipers hade svårt att få något gjort men hittade mer lycka på korta där de gjorde några bra försök till rushar.

Sista rundan innan sidbytet lyckades svenskarna bryta sig igenom och var fyra personer kvar på sajt medan 79-årige Harry ”Dirty Harry” Mälkki gått vilse i t-spawn. Dock uppstod det stor förvirring i Silver Snipers som trots övertaget inte hann aptera bomben. Det blev det snöpliga slutet av första halvan som slutade 11–4 till finländarna.

Silver Snipers-coachen Tommy ”Potti” Ingemarsson berömde finländarna i pausen och erkände att det skulle bli tufft att hämta igen det stora glappet.

Tufft eller inte. Som antiterrorister var det en helt annan visa för svenskarna som höll sajten stenhårt. Inte minst lagets nyförvärv Per-Arne ”YoungGun” Idenfors, 57, som fick inte mindre än 40 frags i matchen. Med en trippelkill i sista rundan var segern i svenskarnas grepp och några skott senare hade de inte bara lyckats med en bragdartad comeback. De hade också försvarat den svenska hedern.

Matchen slutade 16–12 till Silver Snipers.

Silver Snipers med tränaren Tommy ”Potti” Ingemarsson och den skinande pokalen.
Silver Snipers med tränaren Tommy ”Potti” Ingemarsson och den skinande pokalen.Foto: Lenovo

Hela matchen går att se i efterhand på Lenovos Twitch-kanal.

LÄS MER
Ding1: Nej, ignorera inte hatet – agera emot det
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro