ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Simkris när Aqvakul stängs

Andréas Jelvefors · 19 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

• Klubbar saknar träningstider • Ungdomar och personal drabbas”

klar

Artikellänk är kopierad

VATTENSPORT. Utvecklingen av nya simstjärnor i Malmö är hotad både på kort och lång sikt. Det uppger Malmös fyra största simklubbar till Metro. Anledningen är stängningen av inomhusbadet Aqvakul. Med skral ekonomi och få starka sponsorer kan avsaknaden av poolutrymme vara förödande för en stad som Malmö där simningen av tradition stått sig starkt.– Redan på SM kommer vi att märka att våra simmare från Malmö saknat tillräckligt med träningstider. Och håller det här i sig så kan riskerar vi att drabbas tre till fyra år framöver. Folk tröttnar och slutar när de endast finns tider tidiga morgnar och sena kvällar, säger Magnus Lennartsson, ordförande i Malmö kappsimningsklubb som tillfälligt flyttat sin verksamhet till Lindängsbadet.

Simskoleverksamheten har dragits ner i samtliga klubbar. När deltagarantalet sjunker uteblir intäkterna och bidragen. Ekonomin är så dålig i klubbarna att Malmö stad sannolikt tvingas gå in med över 1 miljon kronor i stöd för att klubbarna ska kunna täcka sina förluster.– Vissa verksamheter kanske får läggas ner helt. Ungdomar drabbas och personal blir arbetslös. Trettio av våra 50 instruktörer har just nu inget att göra, säger Annelie Olsson, breddansvarig i Simklubben RAN.

I dag sammanträder Fritidsnämnden för att diskutera lösningar på lokalproblemen. Ledamöterna ska då också få en dragning kring tillståndet på Aqvakul.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro