ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Simon Sköld jagar revansch – och UFC: Ska se till att vara överst"

Filip Häggberg · 22 Nov 2018
Uppdaterad 22 Nov 2018
"Det är mitt stora mål och har varit det i några år", säger Simon Sköld om att få chansen i UFC.

"Det är mitt stora mål och har varit det i några år", säger Simon Sköld om att få chansen i UFC. Foto: Andreas Bardell/Aftonbladet/IBL


Simon Sköld hade sex raka segrar och nosade på en UFC-plats. Då kom förlusten. Nu ska Sköld ta revansch på Jerry Kvarnström. Vinner jag nu känns det som sju raka segrar”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

För ganska exakt ett år sedan lekte sportlivet för MMA-stjärnan Simon Sköld. 31-åringen hade sex raka segrar – alla på avslut – och vid vinst mot finske Jerry Kvarnström i Superior Challange skulle en UFC-chans inte vara långt bort.

Men så blev det inte.

”Gjorde strategiska misstag”

Sköld vann två raka ronder och vara bara en minut från segern när Kvarnström fick in ett lås som svensken inte kunde ta sig ur i rond tre.

– Jag gjorde några strategiska misstag och underskattade hans styrka. Jag visste att hans brottning var bra och visste att han skulle vara offensiv, men det blev hans ”gameplan” i stället för min. Då vann jag ändå de två första ronderna. Sen åkte jag på en giljotin, den satt verkligen. Det var det bästa han gjorde på matchen och det räckte den här gången. Försvaret och attackerna vi övat på mot hans brottning satt liksom inte, men det tycker jag att det gör nu, säger Simon Sköld.

Den första december, nästa lördag, möts de igen. Victoriahallen på Stockholmsmässan är skådeplatsen när Sköld är ute efter revansch.

– Jag ska sätta mer press på honom. Senast lät jag honom sätta press på mig i och med att vi kom ned på marken. Nu ska jag styra och om vi hamnar på marken ska jag se till att vara överst.

Seger kan ta Sköld närmare UFC

När Sköld gick obesegrad sex fighter i rad avgjorde han samtliga på avslut. Men det har inte alls varit taktiken, berättar han.

– Det handlar om att vinna rond för rond, det har jag alltid haft som gameplan. Det var det som gjorde att jag vann sex raka. Jag var aktiv hela tiden. Det ledde mig till avslut, att jag inte jagade det och tog rond för rond. Jag ska göra samma sak nu, se till att hålla ett högt tempo, pressa honom och göra honom obekväm. Sist var det precis tvärtom.

Vad kan fajten betyda för dina UFC-chanser?

– Alltså, det är mitt stora mål och har varit det i några år. Vinner jag den här känner jag att jag fortfarande bara har raka vinster och inga förluster, just för att det är en returmatch. Så är det ju inte, jag förlorade, men vinner jag är jag verkligen tillbaka på rätt spår. Det visar att jag kan bli slagen men gör vad som krävs för att åtgärda det, det visar att jag lär mig av mina misstag och att jag utvecklas av både vinster och förluster.

En förlust kan till och med vara bättre för utvecklingen, menar Sköld. Det ska han visa nästa lördag – att motivationen är högre och misstagen färre.

– Det finns en ytterst liten skara av fajters som inte har förlorat. Jag gillar uttrycket ”You win or you learn”. Min snabbaste seger tog en minut – det var inte så att jag lärde mig jättemycket mer än att det vi tränat på funkade. När jag förlorade sist var det bara en minut kvar, jag fick alltså 14 minuter i buren och fick utvärdera mig själv.

– Är jag rädd för att förlora? Absolut, men det kan ju inte gå till överdrift att du aldrig vågar gå match. Vi är två som går in och en ska vinna och en ska förlora, rent statistiskt är det 50/50. Sen gäller det att träna hårt och få mer marginal på sin sida.

Så här gick det när Metros sportredaktör Filip Häggberg försökte rå på Simon Sköld förra året: 

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro