ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Singel som ger vårkänslor

Metro · 23 Jan 2013
Uppdaterad 23 Jan 2013
Sibille Attar sjunger som en ängel i Ingentings låt. Nu finns hennes singel ”Come night” på Spotify.

Sibille Attar sjunger som en ängel i Ingentings låt. Nu finns hennes singel ”Come night” på Spotify. Foto: PRESS


Sibille Attars låt Come night” gör Metro nyfiken på debutalbumet. Varje vecka listar Metros nöjesredaktion musikhändelserna du inte får missa.

klar

Artikellänk är kopierad

Sibille Attar – ”Come night”.

Attention indiekids, det här är vad ni kommer att dansa euforiskt till i vår. 

Hur det ligger till med resten av Sibille Attars åstundade debutalbum vet jag inte än, men om ”Come night” och fjolårets ep ”The flower’s bed” är någon fingervisning så blir det här hennes år. Grammisjuryn verkar vara med mig på tåget, hon är redan nominerad till Årets nykomling.

Oavsett vilket så tror jag att det här blir soundtracket till våren. Livslust och nyfikenhet i ett litet paket med smittande allsångsvänlig refräng, allt man behöver.

Den som känner sig osäker på vem Sibille Attar är kan lyssna på Ingentings gamla magiska hit ”Dina händer är fulla av blommor”. Hon är den som sjunger som en ängel. 

Hör låten:Youtube

Amason – ”Margins”. Skona oss från ordet supergrupp. I nådens år 2013 tror jag att fler skräms bort än lockas vilket är synd på så rara ärtor. Åtminstone om man tycker om solig bilåkarpop som lyckas undvika att bli jobbigt käck. Årstiden kanske inte känns helt hundra för sådant, men lägg in den på sommarens blandband så blir det bra.

Hör låten: Youtube. 

Junip – ”Line of fire”.

Junips bästa hittills. José González inleder milt och akustiskt innan pådrivande rytmer och förvrängda syntar tränger sig på med oroväckande stormstyrka. Det är väldigt stämningsfull och inbjudande melankoli. Samma sköna känsla som att bädda ner sig under ett varmt duntäcke medan en snöstorm piskar mot fönsterrutorna.

Hör låten: Spotify. 

Darkthrone – ”Leave no cross unturned”. Darkthrones korståg för den äkta underjorden manglar in på år sju sedan pånyttfödelsen som skivsamlarelit. Smakprovet från ”The underground resistance” gör punkarna glada, medan black metal-horderna irriterat viftar bort än mer. Om det här håller för ännu ett album är oklart. Men som enskilt spår är satansvisan en synnerligen stark trea. Snärtigt enkelt speed metal modell mitten av 80-talet, uppbruten med doomsnuskigt Celtic Frost-bändande. Och grymtar inte Fenriz ”ROCK!” där i mitten? Jo, jag tror banne mig det.

Hör låten: Youtube. 

Cult of Luna –  ”Vicarious redemption”. På 15 år har Cult of Luna gått från Neurosis-klon, till en av våra mest respekterade extrema metalexporter. Här är ytterligare bevis på varför. Från de vridna Morricone-tongångarna i introt. Till den lååångsamma avslutande doomkollapsen. Däremellan mullrar psykotiskt lekande japanska spökflickor med undergång i sinnet och långt svart hår för ansiktet. Tillsammans med efterföljande ”The sweep”, i all sin förvrängda John Carpenter-ära, har bandet här konstruerat över 20 minuter magnifikt maskinell post-apokalyps.

Hör låten: Spotify. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro