ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Singelkvinnor jagar helst upptagna män

Emma Petersson · 17 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Brad Pitt var tillsammans med Jennifer Aniston när Angelina Jolie blev intresserad av honom under inspelningen av filmen "Mr and Mrs Smith" och Brad lämnade Jennifer för Angelina.

Brad Pitt var tillsammans med Jennifer Aniston när Angelina Jolie blev intresserad av honom under inspelningen av filmen "Mr and Mrs Smith" och Brad lämnade Jennifer för Angelina. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En ny studie visar att singelkvinnor hellre går efter män som redan är upptagna, rapporterar New Scientist.– Singelkvinnorna gillade verkligen om en man redan var upptagen, säger Melissa Burkley, från Oklahoma State University, som genomförde studien med sin kollega Jessica Parker.I studien deltog 184 heterosexuella studenter. Studenterna skulle matchas med sin ideala partner via ett datorprogram. Hälften av deltagarna var singlar och hälften upptagna. Deltagarna erbjöds sedan en fiktiv kandidat som partner som matchade deras intressen exakt. Hälften av deltagarna fick veta att deras kandidat var singel medan den andra hälften fick veta att deras kandidat redan var i ett förhållande.Det mest anmärkningsvärda resultatet av studien var att bland de kvinnliga deltagarna i studien så uppgav 59 procent att de var intresserade av ett förhållande med en man som var singel medan hela 90 procent sa att de var intresserade av ett förhållande om mannen redan var upptagen.Burkley och Parker tror att resultatet beror på att singelkvinnor dras till upptagna män eftersom de redan har "testats" av andra kvinnor och därmed visat sig vara tillfredsställande som partner medan män som är singlar är ett mer osäkert kort. En annan orsak kan vara att amerikanska kvinnor uppfostras till att vara tävlingsinriktade och därmed får bättre självkänsla genom att sno andra kvinnors partners.

Enligt Burkley har likande beteende upptäckts hos fiskar och fåglar.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Petersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro