ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Singeln kan bli sommarens hit

metro · 21 Maj 2014
Uppdaterad 22 Maj 2014
The Cazzette, duon Alexander Björklund och Sebastian Furrer, börjar om på ett helt nytt kapitel med den nya singeln.

The Cazzette, duon Alexander Björklund och Sebastian Furrer, börjar om på ett helt nytt kapitel med den nya singeln. Foto: All Night Management


Dj-doun Cazzettes singel låter som det svenska vemodet, enligt Peter Lidholm. Varje vecka listar Metros nöjesredaktion musikhändelserna du inte får missa.

klar

Artikellänk är kopierad

Metros recensent tycker att Silvana Imam bara blir bättre och bättre.
Metros recensent tycker att Silvana Imam bara blir bättre och bättre.Foto: Ida Sundquvist
Coldplays får en glob i betyg.
Coldplays får en glob i betyg.
King Buzzo jobbar hardcorehårt.
King Buzzo jobbar hardcorehårt.Foto: REX/Rob Monk/Future Publishing
Eminem och Rihanna är de mest streamade artisterna på Spotify.
Eminem och Rihanna är de mest streamade artisterna på Spotify.Foto: TT
Aviciis "Wake me up" är den mest streamade låten på Spotify.
Aviciis "Wake me up" är den mest streamade låten på Spotify.Foto: TT

Cazzette featuring The High ”Sleepless”Singel Betyg: 4 glober

Intresset för dj-duon Cazzettes albumdebut i vintras var minst sagt svalt. Endast en tidning brydde sig, enligt kritiker.se. Men sedan dess har någonting hänt. Sebastian Furrer och Alexander Björklund, som delar manager med Avicii, kallar själva nya singeln ”Sleepless” för ett helt nytt kapitel.

Det låter som en blandning av tidig Daft Punk, Disclosure och deep house, men det som lyfter låten är den souliga melodikänslan. Eller om man så vill: det typiska svenska vemodet. 

Den är nu världens åttonde mest delade låt och allra störst är intresset i USA, där Billboard förutspår en snabb klubbhit. Men den kan lika gärna bli  sommarens hit i genren. 

PETER LINDHOLM Lyssna härSe videon här

Mer tyngd än debuten

Silvana Imam – ”Svär på min mamma”Singel Betyg: 4 glober

Sedan Hammarby Sjöstad-rapparen Silvana Imam gjort sig av med det sakrala anslaget som präglade – och tyngde – hennes albumdebut har hon bara blivit bättre och bättre. Grymmare! Rakare, med mer kontroll, mer tyngd, mer driv och med en allt mer övertygande röst. Jag kan inte svära på det, men nog är Silvana Iman landets tuffaste rappare just nu? PETER LINDHOLM Lyssna här

"Vill klippa av mig öronen"

Coldplay - ”Ghost stories”Album Betyg: 1 glob

Tapetblomman Chris Martin har gjort slut med om möjligt ännu mer färglösa Gwyneth Paltrow och är ledsen. Så ledsen att han var tvungen att göra en skiva om saken. Det var länge sedan jag hörde något så blodfattigt. Hans reaktion på separationen är lika emotionell som skivad formfranska. Den registrerar inte ens på känslomätaren. Var är sorgen, tårarna, ångesten, ilskan, vadsomhelst? Istället är det så torrt och platt att man misstänker honom för att vara en pappfigur. Jag vill klippa av mig öronen i ren tristess. MARIA FORSSTRÖM Lyssna på singeln "A sky full of stars" här

Hardcorehårt och charmigt

King Buzzo – ”The hesitation twist”Låt Betyg: 4 globerJag hatar akustiska gitarrer. Ni vet när John Belushi slår sönder en akustisk gitarr i ”Animal house”? Det är jag. Så jag bli lycklig när Melvins-Buzz debuterar med en elfri skiva som inte låter som alla hårda rockmäns stålsträngade soloutflykter. Kort, hardcorehårt och med en släng av Melvins svårplacerade charm. Som en skev Aerosmith-hit korsat med Today Is The Days frenesi, filtrerat genom det grungigaste 90-talet. Och ingen country! Topp! Kudos för Guthrie-nickningen i albumtiteln ”This machine kills artists”. CHRISTOFFER RÖSTLUND Lyssna här

Spotifys superstjärnor

Eminem, Rihanna och Avicii Mest spelade Aviciis ”Wake me up” är den mest spelade låten på Spotify någonsin. Det avslöjade företaget i samband med att man firade 40 miljoner användare. Mest streamade manliga och kvinnliga artist är Eminem respektive Rihanna. Flest följare har David Guetta med över 5 400 000 fans. 

Peter Lindholm

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro