ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Singelpappa tog frisörkurs för att kunna fläta dotterns hår – nu hyllas hans kreationer på Facebook

Karolina Skoglund · 4 Feb 2015
Uppdaterad 4 Feb 2015

Foto: Facebook.


klar

Artikellänk är kopierad

Izzy.
Izzy.Foto: Facebook.
Izzy.
Izzy.Foto: Facebook.
Izzy.
Izzy.Foto: Facebook.
Greg och Izzy.
Greg och Izzy.Foto: Facebook.

Bara för att man själv inte har långt hår innebär det inte att man inte behöver kunna något om det. Det insåg singelpappan Greg när hans 3-åriga dotter Izzy ville ha en hästsvans – så han tog en kurs frisörkurs.

Pappan Greg Wickherst hade inte så bra koll på det där med frisyrer, sedan han själv haft rakat hår i hela sitt vuxna liv. När hans 3-åriga dotter Izzy då bad honom att göra en hästsvans med hennes hår stod han därför helt handfallen.

– Hår har definitivt inte varit min grej, säger han till Huffington Post.

Det här med den dåliga hårkollen var alltså ett problem som behövde lösas. Som tur var jobbar han som antagningsrepresentant på ett collage som har en avdelning för kosmetologi – det vill säga en skönhetskurs. Förra sommaren passade han därför på att svänga förbi klassen för att fråga om de kunde hjälpa honom. Det kunde de.

– På nolltid kunde jag göra en enkel fläta, sedan fiskbensfläta och en fransk fläta. Jag lärde mig även hur man gör en hästsvans och sedan hur man drar den igenom håret igen, antingen underifrån eller ovanifrån. Jag kallar den ”inventerad hästsvans”, säger han till Huffington Post. 

Nu visar Greg upp sina superfina skapelser på Facebook. Något som inte bara dottern Izzy, utan betydligt fler, tycks älska. På sidan lär han också upp andra korthåriga singelföräldrar att göra lika enastående frisyrer som han själv gör på sin dotter.

Även Buzzfeed har uppmärksammat pappans fina frisyrer på dottern. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro