ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Siri,6, skulle äta banan – var full med giftiga spindelägg

Alva Forsberg Fierro · 13 Mar 2015
Uppdaterad 13 Mar 2015
Här är en av de angripna bananerna som döljer de giftiga spindeläggen.

Här är en av de angripna bananerna som döljer de giftiga spindeläggen. Foto: SWNS


När tvåbarnsmamman Maria Layton, 43, plockade upp klasen med bananer i sitt hem för att ge sin sexåriga dotter ett mellanmål, fick hon en smärre chock.

klar

Artikellänk är kopierad

Bananerna, som var köpta på den brittiska butikskedjan Tesco, var fyllda med ägg från en av de giftigaste spindlarna i världen – den brasilianska vandrarspindeln.

Hon hann knappt titta på klasen innan kokongen började röra sig. I panik kastade hon ner dem i en sluten behållare och stoppade dem i frysen.

– Det var min dotter Siri som först lade märke till att det var något konstigt på en av bananerna, sen såg jag att det var en enorm kokong täckt av spindelnät på dem, berättar hon för The Telegraph.

– Jag var så rädd, jag avskyr spindlar, säger hon. Spindelarten vars gift kan döda en människa på bara två timmar – kan med sitt bett också ge manliga offer fyra timmars smärtsam erektion.

– Jag har läst om spindeln förut, så när jag såg kokongen ringde det en klocka och jag googlade det direkt.

Och mycket riktigt visade det sig vara den ökända spindeln som familjen plockat med sig hem. Skräckslagen slängde hon sig över telefonen och ringde runt till olika leverantörer för att få hjälp med att få ut den giftiga spindeln ur huset, men förgäves.

– En talesperson för Tesco sa till mig: ”Vi har ingen service där vi kan vi kan komma hem till folk”, säger hon.

Mamman lade upp en bild på en av de spindelangripna bananerna på Tescos Facebooksida.

– Jag blev helt chockad. Butiken insåg inte att de utsatt mig och min familj för en livsfara, de trodde bara jag var ute efter att få pengarna tillbaka, säger hon.

Som tur var hann spindeläggen aldrig kläckas.

– Jag är glad att det var jag i stället för min dotter som plockade upp bananerna, jag tror spindlar är mer benägna att bita små barn, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro