ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista chansen att bokfynda?

Caroline Engvall · 22 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Jessica Björkäng, Johanna Lindbäck, Johanna Ögren och Johanna Karlsson från bloggen Bokhora har olika syn på bokrean. Jessica Björkäng tror att den snart försvinner medan Johanna Karlsson tror att folk vill känna på böckerna. – Jag tror att rean är en stor happening som många människor tycker väldigt mycket om, säger hon.

Jessica Björkäng, Johanna Lindbäck, Johanna Ögren och Johanna Karlsson från bloggen Bokhora har olika syn på bokrean. Jessica Björkäng tror att den snart försvinner medan Johanna Karlsson tror att folk vill känna på böckerna. – Jag tror att rean är en stor happening som många människor tycker väldigt mycket om, säger hon. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Är du redo för bokrean? Passa på – om några år kan den vara ett minne blott.Sveriges mest populära bokbloggare spår en mörk framtid för vår mest uppmärksammade rea.Natten till tisdag kickar den årliga bokrean i gång, en folkfest i mångas ögon. Men nu tror experterna att den anrika bokrean kan sjunga på sista traditionsversen.– Jag tror inte att bokrean kommer att finnas kvar i sitt nuvarande koncept. Jag tycker att det är synd att litteraturbranschen ofta håller kvar vid gamla traditioner alldeles för länge. Våga tänka nytt, säger Johanna Ögren, en av bloggarna på den prisbelönade sajten Bokhora.

Hon får medhåll av sin bloggkollega Jessica Björkäng.– Jag tror tyvärr att rean snart har spelat ut sin roll, särskilt eftersom internetboklådorna inte följer samma datum som de fysiska boklådorna. Jag kommer nog själv bara att köpa via nätet i år, säger hon.

Johanna Karlsson, skribent på Bokhora, tror där-emot att bokrean är ett bra sätt för den fysiska bokhandeln att överleva.– Nätbokhandlarna kan hålla så mycket lägre priser året om, men folk saknar att inte kunna bläddra i böckerna som man kan i en fysisk butik, säger hon.

Författarbrev

Namn: Johanna Ögren.Ålder: 32.Bor: Stockholm.Bästa bokreatips: Jag kommer att lägga vantarna på ”En riktig författarhustru”, brevväxlingen mellan Selma Lagerlöf och Valborg Olander.

Riktig klassiker

Namn: Johanna Lindbäck. Ålder: 36. Bor: Stockholm. Bästa bokreatips: Rean är en bra tidpunkt att köpa klassiker, själv älskar jag ”Doktor Glas” av Hjalmar Söderberg.

Viktigt om miljön

Namn: Johanna Karlsson.Ålder: 29.Bor: Sundbyberg.Bästa bokreatips: ”Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent” av Andreas Malm. Extremt viktig bok om miljön.

Billigt nobelpris

Namn: Jessica Björkäng.Ålder: 32.Bor: Skanstull.Bästa bokreatips: Kan ett barn vara ont? Läs ”Det femte barnet” av nobel-prisbelönade Doris Lessing och döm själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro