ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista chansen att deklarera för att få återbäring i april

Jesper Lindqvist · 2 Apr 2019
Uppdaterad 2 Apr 2019
Tisdag den 2 april är sista dagen att lämna in deklarationen för den som vill ha skatteåterbäringen redan i april.

Tisdag den 2 april är sista dagen att lämna in deklarationen för den som vill ha skatteåterbäringen redan i april. Foto:  Janerik Henriksson/TT


Vill få skatteåterbäringen i april utan att ändra i deklarationen? Då är det dags att skicka in den nu – den 2 april är sista dagen för de som önskar tidig utbetalning.

klar

Artikellänk är kopierad

Tisdag den 2 april är ett viktigt datum för många som deklarerar.

Det är nämligen senast då som många deklarationen ska vara Skatteverket tillhanda, om du inte har gjort några ändringar och vill ha skatteåterbäringen på kontot redan i april.

Enligt Skatteverket kommer utbetalningen i så fall att ske mellan 9-12 april. Det kräver dock att man har ett bankkonto anmält hos Skatteverket, har man inte det kan utbetalningen dröja.

– Du kan fortfarande få dina skattepengar i april. Men du får i så fall begära en utbetalning i e-tjänsten Skattekonto, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Viktigt att se över deklarationen

Flera experter har dock tidigare rekommenderat att man inte ska vara för snabb när man deklarerar. Det kan nämligen finnas ytterligare avdrag att göra.

– Det kan vara värt att ge deklarationen en timme eller två. Kan man göra en förändring som gör att skatteåterbäringen blir större så är det ofta värt att få den senare, sade Christina Söderberg, sparekonom på Compricer, tidigare till Metro.

Beskattningsbara utgifter som kan vara värda att se över är exempelvis räntekostnader, rut- och rot-avdrag och resor till och från arbetet.

Och även om man inte ska få tillbaka pengar kan det vara bra att omgående se över deklarationen. Om ens restskatt överstiger 30 000 kronor måste man betala ränta på 1,25 procent, en ränta som började ticka redan den 12 februari.

– Även de som ska betala in mindre än 30 000 behöver göra så innan maj för att undvika räntekostnader, sade Christina Söderberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro