ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista chansen att söka en ny utbildning i höst

Hanna Berndtsson · 16 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På både universitetet i Lund och på högskolan i Malmö gapar stolar tomma i lektionssalarna, än finns platser kvar på höstens kurser och program. 134 respektive 127 kurser och program är fortfarande öppna för efteranmälningar i Lund och Malmö, men på fredag stänger dörrarna för höstterminen.– Fram tills i förra veckan fick vi in runt 100 efteranmälningar om dagen. Nu har det lugnat ner sig lite, säger Emma Norrbin som är ansökningsgranskare på Malmö högskola. Sena anmälningar granskas för antagning och på vissa kurser och program går det att hoppa in i princip direkt.

Patrik Larsson, 29 år, från Göteborg, började läsa programmet TelMah (Teknik, ekonomi och ledarskap) på Malmö högskola för en vecka sedan. – Förutsättningen för att komma in sent och ändå komma in i gänget är att verkligen vilja. Med rätt inställning har man inget att förlora, säger han. Patrik Larsson valde att göra en sen anmälan till skolan.

– Jag kom inte på att jag ville plugga förrän ganska sent, och om jag hade sökt i tid hade jag varit tvungen att vänta på svar hur länge som helst. Nu fick jag reda på att jag kom in nästan direkt när jag sökte. Jag behövde inte gå och fundera på hur det skulle gå och hänga upp min tid på det, säger Patrik Larsson. 

– I slutet på veckan kommer nog de flesta institutioner stänga sina intagningar, säger Emma Norrbin.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro