ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista chansen för Faze att knipa grand slam-titeln

Erik Glanell · 27 Aug 2018
Uppdaterad 27 Aug 2018
Olof "olofmeister" Kajbjer

Olof "olofmeister" Kajbjer Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


En vinst under Dreamhack Masters skulle betyda dubbel succé för det internationella superlaget Faze. 

klar

Artikellänk är kopierad

Dreamhack Masters puttrar igång under onsdagen och för vissa lag är det mer som står på spel än för andra. Om Faze skulle ta hem segern i Stockholm i helgen betyder det dessutom att de skulle bli det första laget någonsin att lägga vantarna på Intel grand slam-titeln.

Titeln går till det lag som först når fyra vinster inom loppet av tio ESL-evenmang. För Faze är detta sista möjligheten att lyckas med den bedriften innan deras vinst i ESL One New York 2017 in längre räknas.

Förutom att vara första lag som innehar grand slam-titeln igår även en bonus på nästan 10 miljoner kronor.

Skulle de misslyckas den här gången är risken stor att laget kommer få vänta länge innan de får chansen igen. Skulle dessutom danskarna i Astralis ta sig högst upp på prispallen i helgen får i stället de läge att stjäla titeln framför näsan på Faze.

Turneringen blir  den andra på lång tid som Faze spelar med den ordinarie svensken Olof ”olofmeister” Kajbjer som varit borta från spel av personliga skäl.

LÄS MER
Esportprofilernas krav efter skjutningen i Florida
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro