ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista chansen

Nina Andrén · 1 Mar 2014
Uppdaterad 1 Mar 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Ska programeldarna Nour och Anders lyckas vinna över tittare och kritiker i kväll?
Ska programeldarna Nour och Anders lyckas vinna över tittare och kritiker i kväll?Foto: Gustav Gräll

Är återigen ute i arenan för att följa det allra sista genrepet ifall något extraordinärt händer. Och för att se hur programmet ser ut på TV-skärmarna i pressrummet.

Rapporterar fortlöpande i detta inlägg.

Öppningen med eld och pyro funkade bättre när man satt i publiken än på TV måste jag säga. Alltid så när det ska vara eld och fyverkerier på scenen.

Ammotrack gör ett stabilt rep men vid det här laget har jag hört låten ett par gånger för mycket och är riktigt less på den. Trist om den slår ut något modernare och roligare i kväll. Ser dessutom tråkig ut i rutan men väldigt tydligt.

Linus Svennings bidrag är inte heller någon personlig favorit hos mig men han har en stadig blick in i kameran och en trallvänlig låt som publiken gillar. Det lutar väl åt att barnfamiljerna avgör om Linus vinner en duell. För bland de fem bästa ikväll är han definitivt.

JEMs nummer ser så himla snyggt ut när man ser det på TV. De sjunger bra och ser glada och avslappnade ut. Hoppas så innerligt att få med JEM till final men det blir tajt i duellerna. Usch vad jag ogillar Andra chansen och vad tävlingen gör med mina nerver.

State of Drama är en annan akt som jag tröttnat på efter alla repetitioner jag följt. Det ser väldigt “clean-cut” ut i rutan vilket väl tyder på bra bildproducent men samtidigt blir det ospännande efter en stund. Men bandet sjunger och fejkspelar precis som de ska.

Ellinore Holmer sjunger bra på det här repet men balladen är om möjligt ännu sömnigare att lyssna på. Inget händer på scenen. Hon står rakt upp och ner och sjunger i samma blå isdansklänning som förra veckan. Finns det någon rättvisa hamnar den här låten stensist men jag räknar inte med det.

Det är synd att Martin Stenmarcks låt och scenshow inte kommer igång förrän det bara är en dryg minut kvar. DÅ lyfter den. Lite väl sent. Om Stenmarck tar sig så långt som till duell tror jag han får det svårt där. Precis som i Eurovision 2005 får han snällt stå tillbaka när Paparizou tar hem det här.

Det är en så enorm klasskillnad på Helena Paparizou som artist samt hennes låt mot de övriga i startfältet. Det märks så fort hon går på scenen och bara kör. Vet att de har jobbat hårt på att få numret att se varmare ut i TV och det tycker jag att de har lyckats med. TEAM PAPARIZOU!!!

Skulle vilja säga att Outtrigger sitter säkert också men jag vågar inte lita på svenska folket efter diverse skrällar. Grabbarna har starka sångröster och gallerburarna var ett genidrag att ha med på scenen. Effektivt i TV-rutan. Har kommit på mig själv den senaste veckan med att gå runt och nynna på “Echo”. Den sätter sig.

Oförklarligt att de inte satt in Tiffany Persson i programmet förrän nu. OFÖRKLARLIGT!

Fjolårets Eurovisionvinnare Emmelie de Forest kör alltså en ny singel som mellanakt. Komplett med dansare i bar överkropp. Det är nämligen inga bidrag alls i Andra Chansen som har några dansare med sig den här veckan. Sen blir det “Only Teardrops” med Åsa Jinder på nyckelharpa istället för flöjtarna som brändes upp i Malmö.

I dagens första fejkduell står Outtrigger mot JEM.

I den andra fejkduellen möts Ellinore Holmer och Martin Stenmarck. Om det skulle hända i kväll är det jag som robotröstar på Martin! (Oj, där lät det riktigt skakigt Ellinore. Är du nervös NU på ett rep?)

Strax måste jag springa från pressrummet för att medverka i veckans Uppsnack med Clara Henry och Ronny Larsson. Efter det ska jag ge er en tippning.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro