ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista minnena från Råsunda

metro · 26 Nov 2012
Uppdaterad 26 Nov 2012

Tusentals AIK:are och andra fotbollsfans samlades i går för att ta farväl av Råsunda fotbollsstadion, som ska rivas. Det var fritt fram att ta med sig en bit av den gamla 75-åringen som minne.

klar

Artikellänk är kopierad

Tusentals personer kom till Råsunda när det gav chansen att plocka med sig en egen souvenir.
Tusentals personer kom till Råsunda när det gav chansen att plocka med sig en egen souvenir.Foto: Isabel Svensson
Adam Ringqvist-Falk, 5, och hans lillasyster Tilde-Lo, 2, gräver upp lite gräs för att ta med. Pappa Lukas, som gått på nästan alla hemmamatcher sedan 1993, tar med sig en bänkrad att ställa i trädgården. – Och så tog jag några sitsar. Min pappa och lillasyrra kunde inte komma, men beställde var sin.
Adam Ringqvist-Falk, 5, och hans lillasyster Tilde-Lo, 2, gräver upp lite gräs för att ta med. Pappa Lukas, som gått på nästan alla hemmamatcher sedan 1993, tar med sig en bänkrad att ställa i trädgården. – Och så tog jag några sitsar. Min pappa och lillasyrra kunde inte komma, men beställde var sin.Foto: Isabel Svensson
Gamle mittfältskämpen Krister Nordin, med 222 allsvenska matcher i AIK-tröjan, var på plats för att ta farväl av arenan där han var stor publikfavorit under 1990-talet. – Bäste minnet är SM-guldet 1992 och Champions League-matcherna mot Barcelona, Arsenal och Fiorentina 1998.
Gamle mittfältskämpen Krister Nordin, med 222 allsvenska matcher i AIK-tröjan, var på plats för att ta farväl av arenan där han var stor publikfavorit under 1990-talet. – Bäste minnet är SM-guldet 1992 och Champions League-matcherna mot Barcelona, Arsenal och Fiorentina 1998.Foto: Isabel Svensson
Micke Hultgren, 46, plockar med sig par ett bänkrader från Norras mellansektion och ett stycke av Råsundas gräs. I barnvagnen ligger dottern Julia, sex veckor, som gjorde sitt första och sista besök på Råsunda i går. – Jag kommer att sakna varje dag jag varit här. Det känns tungt, men det bara att acceptera och gå vidare, säger Micke.
Micke Hultgren, 46, plockar med sig par ett bänkrader från Norras mellansektion och ett stycke av Råsundas gräs. I barnvagnen ligger dottern Julia, sex veckor, som gjorde sitt första och sista besök på Råsunda i går. – Jag kommer att sakna varje dag jag varit här. Det känns tungt, men det bara att acceptera och gå vidare, säger Micke.Foto: Isabel Svensson
Stolarna var populära souvenirer.
Stolarna var populära souvenirer.Foto: Isabel Svensson
Vissa tog hem hela stolsrader.
Vissa tog hem hela stolsrader.Foto: Isabel Svensson
Timea Rosenberger, 38, tog med sonen Arvid, tre månader, till det sista besöket på Råsundas läktare. – Jag har varit här några gånger, men det är egentligen maken som är fotbollsgalningen.
Timea Rosenberger, 38, tog med sonen Arvid, tre månader, till det sista besöket på Råsundas läktare. – Jag har varit här några gånger, men det är egentligen maken som är fotbollsgalningen.
Göran Magnvall, 42, har hjälp av sönerna Mattias, 12, och Alexander, 8, med att skruva loss en bänkrad.  Mattias brukar hänga med pappa på matcherna. – Bästa minnet var när AIK slog Häcken med 2-1 förra året och Kenny Pavey blev avtackad i sin sista match. Han är en av mina favoriter, säger Mattias.
Göran Magnvall, 42, har hjälp av sönerna Mattias, 12, och Alexander, 8, med att skruva loss en bänkrad.  Mattias brukar hänga med pappa på matcherna. – Bästa minnet var när AIK slog Häcken med 2-1 förra året och Kenny Pavey blev avtackad i sin sista match. Han är en av mina favoriter, säger Mattias.Foto: Isabel Svensson
Ulf Lind, 71, har gått på Råsunda i över 60 år. I går var han där för sista gången för att ta med sig en stolsrad, säga adjö och minnas alla stora stunder. – För mig är det största minnet VM-finalen mot Brasilien 1958. Sverige ledde ju faktiskt ett tag! Den där nya arenan kommer jag att kalla för Nya Råsunda – inget annat.
Ulf Lind, 71, har gått på Råsunda i över 60 år. I går var han där för sista gången för att ta med sig en stolsrad, säga adjö och minnas alla stora stunder. – För mig är det största minnet VM-finalen mot Brasilien 1958. Sverige ledde ju faktiskt ett tag! Den där nya arenan kommer jag att kalla för Nya Råsunda – inget annat.Foto: Isabel Svensson
klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro