ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sista minuten-prognos: Så blir vädret i valborg

Johan Wikén · 28 Apr 2017
Uppdaterad 28 Apr 2017
Om solen sviker finns alltid brasan att värma sig vid.

Om solen sviker finns alltid brasan att värma sig vid. Foto: TT


Det har varit osäkert in i det sista vad det blir för väder i valborg. Nu tyder det mesta på att vi kan njuta framför brasorna i behaglig temperatur. Och bättre blir det när maj gör comeback.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje år verkar det som att vi glömmer hur osäkert aprilvädret egentligen är. Så även i år.

Samtidigt är det säkert många som hoppas på en fin valborgsmässoafton och 1 maj. Enligt Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen, ser de ut att få sin önskan uppfylld. Lördagen är däremot inte lika säker.

– Det kommer ett lågtryck nerifrån Polen och upp över Östersjön i en lite ovanlig bana. Det kommer regna på Öland och Gotland och kommer gå över skärgården i Stockholmsområdet under lördagen, säger Martin Hedberg.

På söndagen drar sig lågtrycket vidare upp över Finland och norra Norrland, där snö kan vänta. I södra halvan av Sverige väntas det i stället bli soligt.

– Stockholm, Göteborg och Malmö får alla temperaturer mellan fem och tio grader på söndagskvällen, säger Martin Hedberg.

När det sedan är dags för 1 maj väntas det bli solsken, med maj kommer också värmen.

– I början av veckan blir det betydligt varmare. Då blir det 15 grader i södra Sverige och tio grader i stora delar av Norrland.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro