ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sittvagn återkallas igen efter flera olyckor

Stockholm TT · 12 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Om du har en sulky av märket Urban Jungle med färre än tre små prickar runt metallknappen på handtaget har du den farliga modellen. Plasten i handtagsleden tål inte våra extrema temperaturskillnader och spricker. -Det här är en sådan sak som inte får förekomma. Vi känner till en fem- sex olyckor under förra året fram till nu, det är alldeles för många. Det värsta scenariot är ju om handtaget spricker helt av när man befinner sig i en rulltrappa och barnet ramlar ur, säger Jan Sjögren, chef på enheten för säkerhet på Konsumentverket. Det är tredje gången som vagnen återkallas. Det första larmet kom i höstas efter säkerhetsbrister i de höj- och sänkbara handtagen. Återkallelsen gällde då ett visst serieintervall av fjolårets modell.

Men felet visade sig omfatta samtliga modeller från 2005 så alla drogs tillbaka.

Nu är det även ersättningshandtagen med svarta knappar liksom handtag på tidiga vagnar av årets modell 2006 som uppvisar brister. -Om man har en barnvagn med felaktigt handtag ska man ringa till One Tree Hill och se till att få den utbytt, säger Sjögren. Han påpekar att tills problemet är åtgärdat är det viktigt att man håller ett grepp under handtaget när man åker i en rulltrappa och tänker på att det är när det är kallt som problemen inträffar.

Totalt har 1 000 barnvagnar med handtag tillverkade i ett felaktigt material levererats till butikerna. 600 har gått till Stockholm och 200 till Göteborg. Ytterligare 200 har levererats till Oslo.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro