ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Six Bars en höjdare i Globen

Katarina Arnstad Elmblad · 15 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SIX BARS En höjdare på Stockholm International Horse Show blir Six Bars-hoppningen. Arrangörerna utlovar en gastkramande tävling där den som hoppar högst vinner.

Ryttarna hoppar sex rättuppstående hinder i en rak linje. Höjden startar på 1. 50 och höjs sedan successivt till bara ett ekipage återstår.  Det är första gången Six Bars-hoppning arrangeras på Stockholm International Horse Show.

Helena Lundbäck, som är en av svensk ridsports främsta inom hästhoppning ställer upp i Six Bars om allt går som planerat och hästen är i bra form. - Det är svårt för hästen att hoppa. Man måste ha en häst med talang och bra teknik, då är det väldigt kul, säger Helena Lundbäck som har internationell erfarenhet av att tävla i Six Bars.

Hon tror att höjdhoppningen blir ett av showens mest publikfriande inslag. - Det är spektakulärt och många upplever att det är lite läskigt att hoppa över höga hinder och då är det spännande att se hur högt hästarna kan hoppa.

Hon tror inte att ribban kommer att överstiga 2. 20 vilket kan jämöras med de största klasserna i bland annat Grand Prix som ligger på 1. 60.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro