ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SJ har sålt för många biljetter – finns inga tåg som går

Alva Forsberg Fierro · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015

Foto: TT


SJ har sålt biljetter till tåg som inte kommer att avgå. Mänskliga faktorn ligger bakom felen i bokningssystemet, enligt dem själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett pågående spårarbete på Västra stambanan i Göteborg har orsakat förseningar och inställda avgångar i tågtrafiken. Kommande helg kommer all tågtrafik att stängas av, även helgen den 27-30.

Och spårarbetet fortsätter att ställa till det för resenärerna. SJ har nämligen sålt biljetter till tåg som inte kommer att gå, rapporterar SVT Nyheter

►LÄS MER: SJ: Nej, flyktingar har inte plundrat några tåg

Den stora missen upptäcktes sent i måndags. Anledningen till det kommande biljettkaoset har att göra med att SJ fick information om helgens arbete för sex veckor sedan. Vanligtvis planeras underhållsarbeten upp till ett år i förväg. SJ har därför sålt biljetter till tåg som inte kommer att kunna avgå.

Resenärer som köpt biljetter till helgen ska enligt SJ informerats och uppmanats att boka om tågbiljetterna. I nuläget finns det dock inga tågbiljetter kvar att boka på sträckan Stockholm och Göteborg under söndagen.

– Alla som ska resa på fredag och lördag är nu ombokade till nya tåg och vi arbetar för fullt med att kontakta de som ska resa på söndagen och som blivit dubbelbokade. Alla resenärer som inte kan åka sin tänkta resa ersätts med en summa motsvarande biljettpriset oavsett om de väljer att resa eller inte. Den får de genom att skicka in en ansökan via SJs hemsida, säger Maricka Berggren på SJ:s presstjänst till Metro. 

►LÄS MER: SJ sänker ersättningen till resenärer vid försenade tåg

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro