ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SJ: Huliganer gjorde färden till skräckresa

TT · 23 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Polisen satte gäng på tåget – utan att tala om det för SJ

klar

Artikellänk är kopierad

Efter lördagens bråk mellan fotbollssupportrar i Borås satte polisen 15 huliganer på tåget till Göteborg. Men man glömde informera SJ.

Det var supportrar till Örebro och Örgryte som drabbade samman i stadsparken i Borås, någon timme före den allsvenska matchen mellan Elfsborg och Örebro. Bråket kom överraskande för polisen. När slagsmålet stoppats, fördes 15 Örgryte-supportrar till Borås centralstation.

De placerades på ett tåg till Göteborg. Men SJ, som körde tåget, fick ingen information, skriver Borås Tidnings nätupplaga.– Det var en miss från vår sida, säger Claes-Göran Yngve på polisen i Borås till tidningen. Enligt tågvärden vägrade Örgryte-supportrarna betala för resan.

Stämningen blev hotfull. Även andra passagerare kände sig otrygga. Tågvärden kontaktade polisen för att få hjälp med att avhysa fripassagerarna, men fick svaret att polisen var upptagen med andra huliganbråk.

SJ är kritiskt till polisens agerande.–Polisen borde ha kontaktat oss och sagt vad som var på gång, säger SJ:s presstalesmannen  Katarina Nyman till BT.    

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro