ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SJ skippar id-krav ombord för att hjälpa flyktingar

Tomas Lundin · 8 Sep 2015
Uppdaterad 8 Sep 2015

Foto: TT


Nu slopar SJ kravet på giltiga id-handlingar på tågen för att hjälpa flyktingar, skriver ETC.

klar

Artikellänk är kopierad

SJ:s billigaste biljetter kräver att du visar upp giltig id-handling ombord på tåget, men många av de som flyr saknar dessa. 

– Vi kände att vi ville ta bort det kravet för att istället ge dem som är på flykt möjlighet att köpa de billigare biljetterna, säger kommunikationsdirektören Monica Berglund till ETC.

Samtidigt utökar SJ möjligheten för flyktingar att ta med sig mer bagage ombord på tåget. Informationen skickades ut till personalen i fredags, men har inte kommunicerats ut externt. 

– Den målgrupp som vi vill nå är ju inte här i Sverige, så det finns ingen mening med att gå ut med extern kommunikation på svenska. Det viktiga är att vi informerar i det personliga mötet, ombord eller i våra resebutiker, säger Monica Berglund till ETC. 

På SJ:s intranät hyllas initiativet av anställda. ”Tack! Känns otroligt bra att arbeta i ett företag som bidrar i ett ansträngt läge där människor far illa.”, skriver en person.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro