ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SJ: Tågtrafiken utomlands blir bättre med avregleringar

Metro · 9 Mar 2015
Uppdaterad 9 Mar 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

REPLIK: Anika Agebjörn skriver (Metro 5/3) att hon vill kunna ta tåget på semestern. SJ har som mål att fler ska välja tåget, även internationellt. Via vår samarbetspartner, som enkelt nås via sj.se, finns ett brett utbud av enskilda, internationella biljetter samt alla Interrail-pass. Inom kort kommer vi även att erbjuda Europas samtliga One country-pass. För inresande turister i Sverige erbjuder vi även en uppskattad service för att enkelt göra platsreservationer.

Att det är svårare för tågtrafik än flygtrafik att skapa gränsöverskridande trafik beror på att all europeisk tågtrafik, till skillnad från den svenska, ännu inte är helt avreglerad. Tågtrafiken är fortfarande till stor del nationell och styrd av respektive lands regelverk och system.

EU-kommissionen arbetar för att en avreglering ska bli av och vi driver, via branschorganisationen Tågoperatörerna, frågan om gränsöverskridande trafik i flera sammanhang. Vi följer även arbetet av den nya järnvägslänken över Fehmarn Bält (mellan Danmark och Tyskland, reds anm). Den förbindelsen blir avgörande för att bedriva kommersiell trafik mellan Skandinavien och övriga Europa i framtiden.

Maricka Berggren

Presskommunikatör SJ AB

LÄS MER
Anika Agebjörn: Jag vill kunna ta tåget på utlandssemestern
klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro