ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Självmordsbombarens finansiär kvar i fängelse

TT · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Nasserdine Menni, dömd för att ha hjälpt självmordsbombaren Taimour Abdulwahab att finansiera terrordådet i Stockholm 2010, blir kvar bakom galler.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagen avslog en domstol i Skottland två av fyra punkter i hans överklagande av skuldfrågan, de övriga två ska domstolen besluta om vid ett senare tillfälle. Menni har också överklagat själva straffet. Menni, född i Algeriet och asylsökande med bas i Glasgow, ska enligt flera medier utvisas från landet efter att ha avtjänat sitt straff.

Abdulwahab, som flyttade från Irak till Sverige på 90-talet och till Luton 2001, sprängde sig till döds i centrala Stockholm den 11 december 2010. Han hade dessförinnan flera gånger misslyckats att utlösa laddningarna.

Strax innan han dödades av sin egen laddning skickade han mejl till TT och Säpo om att det var "dags att slå till". I brevet talades bland annat om hämnd för konstnären Lars Vilks och Sveriges militära insats i Afghanistan.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro