ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Självmordskarusellen – Dö och ha roligt samtidigt

Victoria Gillberg · 23 Sep 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011

Död via berg och dalbana. Låter det lockande?

klar

Artikellänk är kopierad

Euthanasia Coaster from Julijonas Urbonas on Vimeo.

Julijonas Urbonas har skapat "Euthanasia Coaster" (Dödshjälpsbanan). Åket tar 3 minuter och du dör på kuppen.

Först klättrar vagnarna uppåt 500 meter och därefter kommer ett fall som övergår i dödliga loopar. Enligt Urbonas är "Euthanasia Coaster" en potentiell dödshjälpsmaskin.  Den är skapad för att på ett humant sätt, med "elegans och eufori", ta en människas liv.

I looparna går hastigheten upp i 375 kilometer i timmen och med en G-kraft på 10. Vid så höga hastigheter snurrar kroppen så fort att hjärnan inte får tillräkligt med syre och man dör.

Under den två minuter långa klättringen till toppen finns möjligheten att tänka över sitt val. För högst uppe på toppen kan den som åker välja att leva vidare eller trycka på knappen "fall". Enligt Urbonas finns det inga dokumenterade bevis som garanterar hur läng tid det tar eller hur mycket kraft som behövs för att dö via en berg och dalbana. "Den första eller andra loppen kan döda. Men annars gör de andra det garanterat" skriver Urbonas i ett mail till Discovery News. Just nu finns bara bergodalbanan som modell.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro