ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Självsäkert Fnatic vidare till semifinal – får möta Astralis

Erik Glanell · 28 Jan 2017
Uppdaterad 28 Jan 2017
Inte minst en av Fnatics senaste tillskott, Simon ”twist” Eliasson, stack ut med flera briljanta frags.

Inte minst en av Fnatics senaste tillskott, Simon ”twist” Eliasson, stack ut med flera briljanta frags. Foto: Eleague/Fnatic


Det krävdes tre kartor. Men väl på dust 2 var det inget som kunde stoppa Fnatic från att ta sig till lagets sjätte semifinal i en counter strike-major.

klar

Artikellänk är kopierad

Cache blev en snabb affär som första karta i kvartsfinalen mellan Fnatic och Gambit. Svenskarna spelade med stort självförtroende, vågade ta fajten. Och det gav resultat.

Inte minst en av Fnatics senaste tillskott, Simon ”twist” Eliasson, stack ut med flera briljanta frags.

Eco eller inte verkade inte spela någon roll och en av kartans höjdpunkter var när Dennis ”dennis” Edman med en deagle lyckades försvara b-bombplatsen mot ett betydligt bättre ekiperat Gambit. Pang. Pang. Pang. Headshot. Headshot. Headshot.

Från Gambits sida var det egentligen bara AdreN som verkade hitta flytet. Men 22 frags på poängtavlan räcker inte när motståndarna helt respektlöst runda efter runda plockar ner ens försvar.

Första kartan slutade 16-7.

Starten på Overpass blev betydligt tuffare för de blågula. Fem raka för Gambit tvingade Fnatic att ta en taktisk timeout. En paus som gav resultat direkt. Men som redan rundan efter vändes till ett bakslag igen. Gambit sprang iväg till 9-1 innan Fnatic i desperation försökte få styr på sitt spel med en andra timeout. Som en repris från tidigare lyckades Fnatic gripa tag i sin andra runda för att falla nästa. Vinsten i sista rundan av första halvlek blev en klen tröst för Fnatic där ställningen till slut blev 12-3 till förmån för Gambit. Fyra rundor senare var det över och en tredje karta var ett faktum.

Allt skulle avgöras på Dust 2. Det blev en rivstart med svenskarna på terroristsidan. Som en ångvält utan fungerande bromsar rullade Fnatic över kazaker, ryssar och ukrainare i Gambit. En färd som bara rullade på. Det såg inte ut att ha något slut. Men efter åtta raka rundor till svenskarna hade Gambit fått nog. Receptet var dubbla awp:s och med en nytändning lyckades laget jämna ut poängen till 9-6.

Underbart är däremot kort. När andra halvan drog i gång med tog Fnatic, nu som antiterrorister, kommandot direkt. Gambit kunde inte hantera svenskarnas täta försvar och med 16-7 kunde Fnatic pusta ut och konstatera att de lyckats ta sig till lagets sjätte semifinal i en major.

I semifinalen väntar en tuff kamp mot ärkefienderna i danska Astralis.

Efter matchen 18:30 på lördag vet vi om det än en gång kommer vara ett svenskt lag i en majorfinal.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro