ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

''Sjöberg var bättre än Holm''

Ola Gustavsson · 20 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Patrik Sjöberg är nummer 1. Inte Stefan Holm. 2.42 smäller högre än fler gånger över 2.30 - tycker Stefans pappa Johnny.

Patrik Sjöberg är nummer 1. Inte Stefan Holm. 2.42 smäller högre än fler gånger över 2.30 - tycker Stefans pappa Johnny. Foto: Scanpix


Stefan Holms pappa rankar Sjöberg högre än sonen

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Holm gjorde i går sitt sista mästerskap. Nu kommer nästa slag. Hans pappa rankar Patrik Sjöberg som den störste.

– Ja, Javier Sotomayor är störst genom tiderna. Sedan kommer Sjöberg. I alla fall på min lista. Sedan är Stefan med och konkurrerar om platsen bakom de två, säger Johnny.

En hård dom med tanke på det utdragna ordkrig som varat i flera år. Stefan tycker att han är den störste med fler hopp över 2.30 och Patrik har kontrat med att han har hoppat högst.Nu återstår två tävlingar av Stefan Holms karriär.

Sedan är det slut. Någon fortsättning blir det inte, även om han i intervjuer under gårdagen inte var riktigt definitiv.– Men jag vet inte vad ett normalt liv är. Jag har aldrig haft något, säger Stefan.

– Höjdhopp har varit mitt liv sedan jag var sexton. Jag kännner inte till något annat.

Några planer för framtiden finns i dag inte.Vår legendariske höjdhopparstjärna har inte alls tänkt vidare på vad som händer när hans farväl nu närmar sig.– Nej, jag ska använda hösten till att landa och få lite distans till allting. Jag har inte en aning om vad jag ska göra i framtiden. Jag har inte ens tänkt på det, säger han. Men en sak är klar. Hans nästa tävling blir Finnkampen i Helsingfors innan karriären avslutas med GP-finalen i Stuttgart den 13–14 september.

– Jag har ingen aning när Finnkampen avgörs, men det är väl i början av september, säger han.

Finnkampen avgörs den 29-30 augusti.

– Men jag har aldrig tänkt längre än till den här OS-finalen. Det var ju meningen att säsongen skulle ta slut här i Peking.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro