ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjömän mer effektiva med ny mobil lösning

Mary Örnborg · 8 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Drakenberg, vd för konferensanläggningen Teaterskeppet i Stockholm.
Niklas Drakenberg, vd för konferensanläggningen Teaterskeppet i Stockholm.Foto: Mary Örnborg

Teaterskeppet har blivit mer mobila med hjälp av surfplatta och appen Filemaker Go.

Effektivare, friare och högre kvalitet på servicen. På den flytande konferensanläggningen Teaterskeppet i Stockholm har arbetet förenklats avsevärt efter att företagets vd utvecklat en mobil lösning med hjälp av surfplatta och appen Filemaker Go. – Jag byggde själv en databas som utgick från vår verksamhets behov i filemaker som vi sedan lätt kunde nå genom filemakers appar i både Iphone och på Ipad, säger Niklas Drakenberg, vd för Teaterskeppet.

Till skillnad mot konferensanläggningar som ligger på land är det andra regler som gäller för flytande anläggningar. Det krävs en hel del tidsödande pappersskrivningar bland annat för att mönstra på och av personalen från båten. Och de system som finns för liknande verksamheter på land är inte anpassade för flytande verksamheter.– Vår verksamhet kräver därför ett mer komplext system.

Sedan i somras jobbar personalen på skeppet med den nya mobila lösningen. På skeppet finns tre Ipads, utöver personalens Iphones, som ger dem tillgång till företagets dokumenthantering i databasen. All dokumentation i Filemaker sker i realtid vilket innebär att systemet ständigt är uppdaterat. – Vi knappar in allt direkt på Filemaker genom surfplattan eller på våra Iphones. Den här lösningen gör att vi kan jobba mycket effektivare och röra oss fritt på båten samtidigt som vi utför andra arbetsuppgifter, vilket innebär att vi sparar en hel del tid.

Han menar också att risken för misstag har minskat till noll.– Och vi har inte behövt anpassa Filemaker till våra datorer, surfplattor eller telefoner.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro