ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjöpolisen redo för stökig midsommar

Stockholm Jonas Cullberg · 20 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sjöpolisen runt om i landet skärper beredskapen inför en av årets stökigaste helger. Fylleri till sjöss och bråk på campingplatser är i fokus.

Stockholms läns sjöpolis satsar på full bemanning. – Vi är beredda på allting, säger Arnold Kutzner, chef för Sjöpolisen. –Det kommer att finnas landpoliser på de öar där vi vet att det brukar bli problem och alla våra sex båtar kommer att vara ute. Vi hårdsatsar på nykterhetskontroller.

Sjöfylla, misshandel och vårdslöshet är några av de brott som sjöpolisen brukar behöva ta i tu med under midsommarhelgen. Värst är det på campingplatserna på Grinda, Utö och Möja och i Sandhamn. – Jag tycker att föräldrar bör tänka till innan de låter sina tonåringar åka ut i skärgården på midsommar, säger Arnold Kutzner. – Många släpps iväg lite väl tidigt.

Till skillnad från de flesta midsommarfirare hoppas Arnold Kutzner på en regnig helg –Det brukar bli lugnare då och dessutom är det väldigt hög brandrisk just nu, säger han.

Även Göteborgspolisen förstärker sin skärgårdsbevakning med fler poliser, patrullbåtar och nykterhetskontroller till sjöss. –Det brukar samlas mycket ungdomar i skärgården på midsommar och många av dem dricker för mycket och är stökiga, säger Per Albinsson vid Göteborgs sjöpolis. – De flesta sköter sig, men det är alltid en klick som inte gör det.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro