ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjöstedts motkrav: Kräver inflytande

David Peterson · 28 Nov 2018
Uppdaterad 28 Nov 2018
"Jag ser det här som ett förhandlingsbud," säger Sjöstedt om Lööfs kravlista.

"Jag ser det här som ett förhandlingsbud," säger Sjöstedt om Lööfs kravlista. Foto: IBL


Vänsterpartiet är inte intresserad av att stödja en regering som höjer hyror eller sänker lönerna, meddelar partiledaren Jonas Sjöstedt. "Vi har naturligtvis krav," säger han till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Centerledaren Annie Lööf meddelade i går att hennes parti kan tänka sig att släppa igenom en socialdemokratisk regering – om de går med på ett antal krav. Nu kommer Vänsterpartiets motkrav.

”Vi är inte intresserade av en regering som sänker löner med statliga ingrepp eller höjer hyror så att människor måste lämna sina hem,” skriver Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt på Twitter.

Annie Lööfs lista innehåller bland annat krav på sänkta skatter på jobb och företag, liberalare arbetsrätt och friare hyressättning.

– Jag ser det här som ett förhandlingsbud. Centerpartiet har nu svängt och är beredda att diskutera Stefan Löfven som statsminister. Men jag tror inte ens att Annie Lööf tror att Stefan Löfven är beredd att acceptera en politik som ligger till höger om den som Fredrik Reinfeldt bedrev, säger Sjöstedt till Expressen.

För att Stefan Löfven ska kunna bli statsminister efter omröstningen nästa vecka krävs det att 175 riksdagsledamöter inte röstar nej till honom. Även om Centerpartiet och Liberalerna skulle släppa fram Stefan Löfven krävs det också att Vänsterpartiet trycker på den gula eller gröna knappen.

– För att en sådan här regering ska komma till behövs våra röster, och vi kommer att använda det för att få inflytande. Vi har naturligtvis krav – sådant som en regering inte kan göra och sådant som vi vill att den ska göra. Det tänker jag ta direkt med Stefan Löfven, säger Jonas Sjöstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro