ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sju år för rån Landvetterrån

Daniel Olsson · 2 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sju års fängelse blev domen för de sex män som planerat och deltagit vid det spektakulära rånet mot en värdetransport på Landvetter flygplats i mars förra året.Männen döms för grovt rån och flygplatssabotage.

Det var mitt på dagen den 7 mars förra året som grindarna till flygplatsområdet i Landvetter utanför Göteborg forcerades med en stulen Jeep. Tre män med maskeradmasker över ansiktet rusade ut med automatvapen. En av rånarna hoppade själv in i den främre lastluckan på hämtade ut två orangea plastbehållare med 7,8 miljoner kronor i utländsk valuta. Allt var över på någon minut. För att försinka polisens arbete lämnades en bombliknande väska kvar på platsen. Den visade sig innehålla ett mjölpaket.

En 45-årig man som tillverkat den bombattrapp som lämnades på platsen för att försinka polisens arbete friades från misstankar. En 29-åring döms också till två månaders fängelse för skyddande av brottsling.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro