ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sju tips: Gör så här och få sommarjobb

Mary Örnborg · 3 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sommarjobben beräknas bli färre i år och konkurrensen blir därför stenhård. Sök nu för att öka dina chanser. Anna Ersholt på Academic Work tipsar om hur du hittar jobben.

1. Var aktiv

Kontakta företag som du är intresserad av att sommarjobba hos eller skicka in spontanansökan. Men var noga med att kolla upp vem på företaget som du ska ställa din ansökan till.

2. Registrera dig

Registrera dig hos rekryterings- och bemanningsföretag.  Dessa har ett stort nätverk av kunder som kontaktar dem vid behov av arbetskraft året om.

3. Använd ditt nätverk

Ditt privata nätverk kan vara en god källa till att få ett sommarjobb. Sprid ditt budskap om att du söker sommarjobb och be dina vänner också fråga sina vänner om de känner någon som har behov att anställa en sommarjobbare.

4. Extrajobba

Fundera på om du kan hitta ett extrajobb. Ofta har företag som har extrajobbare också behov av sommarjobbare. Har man en fot inne på ett företag är det lättare att få jobb, då företag ofta väljer att internrekrytera.

6. Jobba utanför Sverige

I Norge är det inte lågkonjunktur. Det betyder att företagen skriker efter svensk arbetskraft. Den som är villig att tillfälligt flytta till Norge har stora chanser att få ett sommarjobb.

6. Kolla i grannstäder

Det kan löna sig att kolla efter sommarjobb på andra orter än just den ort där man studerar eller kommer från. Sommarjobb kan dyka upp på de platser man minst anar.

7. Använd sociala medier

Sociala nätverk i allmänhet och Linkedin i synnerhet kan vara effektiva sätt att hitta sommarjobb. På Linkedin kan man som student lägga upp sin egen profil och delta i ”groups” som är nätverk i nätverket med speciell inriktning.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro