ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjuk efter rå burgare på McDonald's: Kommer aldrig äta där igen”

Tomas Lundin · 11 Feb 2015
Uppdaterad 11 Feb 2015
Byron 

Byron  Foto: Bulls


När Byron bet i sin Quarter Punder blev han förvånad. Han hade ju inte alls beställt den medium rare. Nu vill han aldrig mer äta på McDonald's.

klar

Artikellänk är kopierad

Småbarnspappan Byron Thomas, 36, från brittiska Northampton beställde burgaren och gick tillbaka till sin bil för att hugga in, skriver Daily Mail.

Direkt kände han en märklig smak och det kalla köttet mot gommen. Under den brynta ytan var hamburgaren helt rå.

– Jag spottade ut det jag hade i munnen med en gång. Det var vidrigt, säger han till Daily Mail.

Han gick tillbaka till restaurangen för att klaga men var inte sugen på att ta emot den ersättningsburgare som restaurangen erbjöd honom. När han visade den råa hamburgaren gick de tio personer som stod i kö raka vägen ut till parkeringen. ► LÄS MER: McDonald's-restaurang visade porr för gästerna

– Det finns ingen chans att jag eller min familj eller mina vänner kommer att gå dit igen.  Han vägrade också att ge tillbaka den råa hamburgaren , som kan användas som bevis i ett klagomål han lämnat in till sin lokala miljöförvaltning .

LÄS MER
Sugen på hamburgare? Varför inte testa gröt med kyckling i stället?

Byron berättar att han vaknade och mådde illa klockan fyra på morgonen dagen efter besöket. Brittiska McDonald’s har påbörjat en utredning kring vad som gått fel. Svenska McDonald’s försäkrar att det är säkert att äta hos dem. 

– Vi har extremt strikta rutiner för tillagningen så det ska inte hända, säger Hampus Knutsson, tillförordnad presschef på McDonald’s Sverige till Metro. Burgarna tillverkas från fryst och både de och stekbordens temperatur kontrolleras ofta, säger han,  ► ​LÄS MER: Så här tillverkas McDonald's pommes frites

Även om ”donken” inte serverat halvråa hamburgare med flit så är det en trend som oroar Livsmedelsverket. Många restauranger har inspirerats av finkrogar som serverar sina hamburgare rosa, men utan extremt noggrann hantering finns då risk att bli smittad av bland annat ehec-bakterier. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro