ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjuk Marit Paulsen hoppar in för att rädda folkpartiet

Stockholm TT · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en ryggoperation och komplikationer med hjärtsvikt hade folkpartiets andre vice ordförande avskrivit alla planer på att delta i valrörelsen.

Men skandalen som drabbat partiet fick henne att tänka om. På torsdagen infann hon sig vid partiets valstuga på Odenplan i Stockholm. -Detta är en tragedi, en skandal för folkpartiet och demokratin, säger hon. Då kan partiet behöva "en stor fet morsa", tror hon. Hon skräder inte orden när hon betygsätter partiets "usla" agerande och tycker att alla kort borde lagts på bordet redan på måndagen.

Men hon vill inte att fp-ledaren Lars Leijonborg ska avgå. -Han kan inte avgå nu. Det här kan vi inte reda ut på elva dagar, säger hon. Men efter valet måste det till en självprövning och rannsakan. -Vad den kan leda till vet jag inte, säger hon. Beröm till Thorwaldsson Den enda som får beröm denna dag är Karl-Petter Thorwaldsson, socialdemokraternas kampanjledare i EU-valet 1999 när Paulsens egen dotter försökte ta sig in i socialdemokraternas datasystem för att få fram Göran Perssons turnéplan.

Thorwaldsson ringde och skällde ut dottern. -Han skrämde skiten ur ungen. Han är den enda person som visat sig vara vuxen i denna härva, säger Paulsen. Hon efterlyser en debatt om den nya generationen och de nya medierna. -Vi har inte lyckats lära våra ungdomar den självklara moralen att man inte läser andras brev, säger hon. Även debatten om fildelning är ett exempel på det, menar hon. -Vi äldre är skitoroliga för att vara omoderna och vågar inte säga att fildelning är stöld av upphovsrättsligt skyddat material. Paulsen är osäker på hur mycket hon kommer att orka delta i valrörelsen och "tar det timme för timme".

Partiledningen gläds åt återkomsten. -Det är väldigt bra för oss just nu. Hon kan bli den injektion som våra valarbetare behöver, säger tillförordnade partisekreteraren Helena Dyrssen. Rapport i byrålådan Partiet har haft fyra förlorade dagar. I måndags skulle Lars Leijonborg och Jan Björklund berättat om vad de vill göra de första hundra dagarna på utbildningsdepartementet vid en valseger. Presstjänsten hade ringt runt till journalister för att sälja in skolrapporten. Nu ligger den kvar i byrålådan. -Min bedömning är att det vänder efter utfrågningen i tv av Lars Leijonborg, säger Björklund. -Det är extremt viktigt att vi nu kan få ett fokus på sakfrågorna. Ett par timmar senare ringer hans pressekreterare. Partiet har beslutat att rapporten ska presenteras under fredagseftermiddagen.

Samtidigt fortsätter polisutredningen. Men inga förhör hölls på torsdagen och inga planeras för fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro