ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjuka Addie, 6, ska fira sin sista jul – nu får hon julkort från hela världen

Emma Björkman · 9 Dec 2014
Uppdaterad 9 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Addie Fausett .
Addie Fausett .Foto: Facebook.com/Little-Addie

Sexåriga Addie Fausett har mindre än ett år kvar att leva. Hennes mormor vill göra hennes sista jul minnesvärd och har bett främlingar att skicka julkort till henne. Responsen har varit enorm.

Läkarna har sagt att sexåriga Addie Fausett har mindre än ett år kvar att leva. Flickan har en odiagnostiserad sjukdom som stoppat hennes tillväxt sedan hon var tre år gammal. Nu har den orsakat celebral atrofi som gör att Addie har svårt att prata och kämpar för att kunna gå och sova. Hon kan inte heller leka med andra barn eftersom sjukdomen ger henne beteendeproblem. När hennes familj insåg att den här julen troligtvis kommer att bli Addies sista bestämde de sig för att göra den extra minnesvärd. Hennes mormor fick idén att be människor runt om i världen skicka en livstids ranson julkort till henne via Facebook, skriver Huffington Post. – Mormor ville kunna säga till Addie att hon har mängder av vänner. Min mamma vill att Addie ska känna att hon är väldigt älskad. Det fungerade, säger Addies mamma Tami Fausett till Huffington Post. Efter att en lokal tv-station gjorde ett reportage om den behjärtansvärda gesten strömmar julkorten in till Addies hem i Fountain Green i Utah. Hittills har familjen tagit emot tusentals julkort från hjälpsamma främlingar runt om i världen, bland annat Tyskland, Australien, Island och Saudiarabien. Addie har lett av glädje när hon öppnat korten. – Jag hade ingen aning om att be om ett julkort skulle spridas så snabbt. Det betyder massor att så många människor bryr sig så mycket. Ett kort kanske inte känns som så mycket men det är det för Addie, säger hennes mamma. Nu står familjen inför det svåra prövningen att fylla i ett formulär som anger hur långt de vill att läkarna ska gå för att hålla sexåringen vid liv. – Det är tufft när det gäller ens barn, säger hennes mamma Tami Fausett.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro