ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjukhus drabbade av datahaveri

Jenny Sköld · 11 Jun 2013
Uppdaterad 11 Jun 2013

Journalsystemet Take Care, som används av de flesta sjukhus och vårdgivare i Stockholms län ligger nere sedan några timmar tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

– Vi kan bara komma åt de uppgifter som är införda i journalsystemet fram till i morse. Därefter har vi inte kunnat föra in några nya anteckningar, säger Klas Östman, presschef på Karolinska Universitetssjukhuset. 

De tekniska problemen fick sjukhusledningen att besluta om så kallat stabsläge, som innebär att några nyckelpersoner måste vara tillgängliga för att rycka in med kort varsel.

– Hittills har det inte inneburit några större problem mer än mer än att det blir arbete som samlas på hög. Modern sjukvård är inte avpassad för journaler på papper.

Karolinska universitetssjukhuset, som finns i Solna och i Huddinge, är inte de enda sjukhus som drabbats av haveriet. De flesta sjukhus och andra vårdgivare i Stockholm använder samma journalsystem.

Enligt uppgift beräknas systemet vara i drift igen vid 17-tiden i eftermiddag.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro