ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjukhus i skräck efter operationssabotage

Ulrica Widsell · 26 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Någon saboterar operationsinstrumenten på Södra Älvsborgs sjuk-hus. Nu skärps säkerheten på sjukhuset. – Det är otäckt, säger säger anestesisjuksköterskan Ewa Nilsson.Sedan i höstas har ett 50-tal oförklarliga sabotage mot operationsinstrument upptäckts. Systematiskt gör någon hål i de skyddsförpackningar som omger steriliserade instrument. Personalen är mycket oroad av sabotagen. – Det är otäckt. Man undrar ju om det är någon som är ute efter att skada människor, säger anestesisjuksköterskan Ewa Nilsson, engagerad i Vårdförbundet, till tidningen Dagens Medicin.

Sjukhuset har nu skärpt säkerheten och polisen har startat en utredning.– Först var det enstaka fall, sedan upptäckte vi att det började öka och vi såg ingen naturlig förklaring, säger sjukhusets informationschef Björn Gustafsson.

Misstanken att det kan vara någon av sjukhusets anställda som utfört sabotagen påverkar personalen.– Det är en väldigt obehaglig situation, säger Björn Gustafsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro